Blogolj!

A vállalkozások állíthatják vissza a BKIK régi fényét

2019.04.30.
Dorogi László
A BKIK Ipari Tagozatának elnöke szerint a kamara legfontosabb feladata, hogy visszanyerje vállalkozói bizalmát, ugyanis csak velük együtt lehet ismét meghatározó szervezet.

Miért drága építkezni?

2019.04.05.
A Construma kiállítás nyitónapján az építőipar mindenkit érintő kérdéseit megtárgyaló fórumot szervezett az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Szigorú hatósági ellenőrzésekkel tüntetnék el a taxis hiénákat a hazai piacról

Várhatóan még a nyári turistaszezon előtt átfogó hatósági ellenőrzés indul a hazai személyfuvarozási piacon, amelynek célja, hogy megtisztítsa a piacot az illegálisan, vagyis az utasokat megkárosító módon fuvarozóktól - írja az mfor.hu.

Gazdaságról közérthetően

2019.02.28.
A BKIK Ipari Tagozatának kezdeményezésére pódiumbeszélgetés-sorozat kezdődött Dr. Bogár László és Dr. Boros Imre részvételével. Az első – teltházas – alkalmat a Lóvasút Rendezvényközpontban szervezték, és igen érdekes témák kerültek terítékre.

Oktatni kell és meg kell fizetni a munkásokat

2019.02.27.
Dorogi László
Zsabka Zsolt szerint ma már nem lehet az iparban dolgozó munkásokat minimálbérrel megtartani, a gazdasági teljesítmény növeléséhez szükség van a munkavállaló ösztönzésére is.

A gyakorlat teszi a kkv-stratégiát

2019.01.27.
Zsabka Zsolt is részt vesz a kkv-k fejlesztéséről, versenyképességéről szóló kormányzati stratégia megalkotásában. A BKIK Ipari Tagozatának elnöke az ITM meghívására jeles közgazdászok és gazdaságpolitikusok társaságában vitatta meg a 2019-2030-as időszakra vonatkozó elképzeléseket.

Zajlott az élet a kamara standjánál

2018.09.03.
Dorogi László
A X. Pozsonyi Pikniken – története során először - a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is standdal, Csoltó Gábor elnökkel és Zsabka Zsolttal, az Ipari Tagozat frissen megválasztott elnökével képviseltette magát.

Zsabka Zsolt lett a BKIK Ipari Tagozatának új elnöke

2018.07.31.
Dorogi László
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának Küldött Gyűlése egyhangúan Zsabka Zsoltot, a Diagramma Zrt. vezérigazgatóját választotta meg a tagozat új elnökévé.

Zsabka Zsolt: Újra kell indítani a beruházásfejlesztési programot!

2018.07.18.
Dorogi László
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának a közeljövőben a legfontosabb feladata az lesz, hogy csökkentse az építőipar kivitelezői kapacitáshiányát a fővárosban és nagyobb hangsúlyt fektessen a vállalkozásokkal történő kommunikációra.

Magyar cégek sikeresek lehetnek az USA-ban

Mi kell ahhoz, hogy a magyar vállalkozások érvényesüljenek az USA-ban? – tudakolta annak az amerikai-magyar üzletember találkozó legfontosabb kérdése, amelyet kedden rendeztek Budapesten.

Ezeket a cikkeket olvastad már?