Blogolj!

Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban

2018.12.27.
Az első háromnegyed évben a kivitel 4,2 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az export volumenét a gépipar, az autóipar és az elektronikai alkatrészek gyártása erősítette.

Túlóratörvény: Varga Mihály szerint az ellenzék becsapja az embereket

Varga Mihály szerint az ellenzék szándékosan félremagyarázza az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló törvényt. A pénzügyminiszter a túlóratörvény módosításiról is beszélt a közrádióban.

Varga Mihály: akár 3 százalék is lehet a gazdasági növekedés

2018.12.08.
A pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Vállalkozók Napja rendezvényén arról beszélt, az elsődleges cél, hogy a gazdaság szerkezete, a növekedés összetétele legyen jobb, ehhez versenyképességben, hatékonyságban, minőségben kell javulni.

Történelmi csúcson a foglalkoztatottság Magyarországon

2018.11.28.
Több mint 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon, a munkanélküliség pedig eddig még soha nem látott mélységbe csökkent. Varga Mihály pénzügyminiszter a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira úgy reagált, hogy a tendencia várhatóan a beruházások növekedése miatt tovább folytatódik majd.

Töretlen a Babakötvény népszerűsége

2018.11.21.
Már több mint 50 milliárd forint megtakarítás van Babakötvényekben, a megtakarítások állománya novemberben átlépte az 50 milliárd forintot. Varga Mihály pénzügyminiszter közölte: ez 30 százalék feletti növekedés a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest.

Távol a munkaadók és a munkavállalók elképzelései a minimálbérről

2018.11.13.
Dorogi László
A hatéves bérmegállapodásban 2019-re már nincs meghatározott értéke a minimálbérnek, ezért megkezdődtek erről az egyeztetéseket - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ülése után.

Nő a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési támogatása

2018.10.28.
Kálovics Tibor
Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta az MTI-nek, hogy duplájára nő azon munkavállalók elhelyezkedési juttatása, akik a versenyszférában sikeresen helyezkednek el.

A jövő az innovátorok kezében van

2018.09.17.
Másolással sosem leszünk nagyok, Magyarországot az emberi tőkében rejlő tartalékok, az innovatív gondolkodás vállalkozásokba terelése teheti sikeressé a jövőben – ez volt a Millenáris Startup Campust megnyitó állami vezetők közös üzenete.

Több mint 250 milliárd forint maradt a családoknál tavaly

2018.09.16.
Kálovics Tibor
Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a magyar kormány az elmúlt évben 288 milliárd forintot hagyott a családoknál az elmúlt évben, ez 23 milliárddal több mint 2016-ban.

Dübörög az online gazdaságfehérítés

2018.07.15.
Pintér M. Lajos
Az éles indulás óta még csak két hét telt el, de a 22 ezer étel- és italautomata forgalma mellett már több mint egymillió számla adatait látja az adóhivatal.

Ezeket a cikkeket olvastad már?