Blogolj!

Már most érzi Budapest a kínaiak hiányát

2020.01.29.
Tavaly január és november között a kínai turisták a teljes vendégforgalom 5-6 százalékát adták. Eddig nagyjából 300 turista mondta le az útját, ami 20 százalékos kiesést jelent.
Címkék: Kína, turizmus

Milliárdokból korszerűsítik a Balatoni Bringakört

2019.05.24.
Pintér M. Lajos
Többévnyi előkészület után a Balatonalmádi-Balatonlelle közötti szakasszal kezdődött meg a Balatoni Bringakör közel 17 milliárd forintos felújítása, amely a tervek szerint 2021 tavaszáig tart.

A béremelkedés a gazdaságot serkenti, nem az inflációt

2018.11.18.
Pintér M. Lajos
A GDP-növekedés nem a multinacionális tőke növekedéséből származik, hanem alapvetően a növekvő belső vásárlóerő hajtja – állapítja meg a szakértő.

Egyre nagyobb tényező a sportturizmus a gazdaságban

2018.11.11.
Kálovics Tibor
A BDO Magyarország MTI-nek küldött felmérése szerint a sportturizmusból származó bevételek néhány év alatt megnégyszereződhetnek, és mivel Budapesten is egyre több a sportinfrastrukturális beruházás, így ez a magyar gazdaságra is hatással lehet. 
Címkék: turizmus

Idegenvezetők nélkül kevésbé virágzik Budapest turizmusa

Hamarosan kezdetét veszi a budapesti turisztikai szezon. Ennek nyitó eseménye az Idegenvezető Világnapja, amely e héten lesz csütörtöktől vasárnapig. 2003 óta a BKIK Idegenvezető Továbbképző Központja szervezi ezt az eseményt, amelyről Bornemisza Miklóst, a BKIK Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnökét kérdeztük.

Minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztési programja

Magyarország eddigi legnagyobb szállásfejlesztési támogatási konstrukcióját jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetője hétfőn Budapesten.

Ezeket a cikkeket olvastad már?