Blogolj!

Túlóratörvény: A cégek megfontolják a lehetőségeiket

A tiltakozó akciók ellenére, nincs pánik a nagyobb munkáltatóknál. Több cég az új jogszabály ellenére nem tervezik megemelni a dolgozók túlórakeretét. Ahol alkalmaznák az új törvényt, ott máris jelezték, hogy kizárólag a dolgozók kérésére fogják végrehajtani a keret emelését.
Címkék: Lidl, Tesco, túlóra

Fontos változások 2019-ben

2018.12.31.
Több adót is eltörölnek idén, átalakul a cafeteria rendszer, emelkedik a nyugdíjkorhatár, csökken a tej áfája, drágul a cigaretta és a pálinka 2019-ben. Itt vannak a legfontosabb változások, Pénzcentrum összefoglalója alapján.

Orbán Viktor: Magyarország megindult felfelé

Magyarország a huszadik századot elvesztette, de a huszonegyediket meg akarja nyerni – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők hétfői számában megjelent karácsonyi interjúban.

Túlóratörvény: Varga Mihály szerint az ellenzék becsapja az embereket

Varga Mihály szerint az ellenzék szándékosan félremagyarázza az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló törvényt. A pénzügyminiszter a túlóratörvény módosításiról is beszélt a közrádióban.

Orbán Vikor: hónap végén mindenki megkapja a túlórabért

Senkit sem lehet túlmunkára kötelezni, ezt a Munka törvénykönyvének módosítása is világosan tiltja, "aki mást állít, az hazudik" - ezt mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A bürokratikus akadályok lebontásáról szól a munka törvénykönyvének módosítása

2018.12.10.
A baloldali ellenzéki pártok obstrukciója szembemegy az Országgyűlés működésének alapelveivel, így reagált a Fidesz frakcióvezetője a hétfői ülésen történt ellenzéki botránykeltésre. Kocsis Máté beszélt a munka törvénykönyvének módosításának céljairól is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?