Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

20 adót fog eltörölni a kormány a 2022-es választásig

2019.06.12.
Ragnar Volarus
A 2022-ig tartó kormányzati időszak végéig legalább harmadával csökkenhet az adók száma, tavaly még 60 adófajta volt érvényben, ebből a következő parlamenti választásig már csak 40 maradna meg.

A magyar gazdaság erejét mutatja a gazdaságvédelmi akcióterv elfogadása

2019.06.04.
Kedden nyújtotta be a kormányzat a jövő évi költségvetést, amelynek egyik hangsúlyos eleme a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítása lesz a családok támogatása mellett.

Egyszerűsíti az adózást a kormány gazdaságvédelmi akcióterve

2019.05.30.
Tizenhárom plusz egy pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el a kormány - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki Kormányinfón.

A kényszerű adóelkerüléstől a magyar multikig

2019.02.28.
A BKIK Ipari Tagozata által kezdeményezett pódiumbeszélgetés-sorozat első alkalmának bevezető előadásában György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára összefoglalta, milyen örökséget vett át a kormány, 2010 óta milyen alapvető fordulat történt a gazdaságpolitikában, és mi várható a közeljövőben.

Ideje volt elismerni a magyar gazdaság teljesítményét

2019.02.16.
Dorogi László
Varga Mihály szombaton tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni és elfogadni a piac értékítéletét, ezt tette meg az S&P felminősítette az országot.

Négyezer tehergépjármű- és autóbuszvezető szerezhet ingyen jogosítványt

2019.01.12.
Dorogi László
A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években.

A PM szerint lassabban valósulhatnak meg az MNB béremelési reformjai

2019.01.07.
Dorogi László
Nem vágnak egybe a Pénzügyminisztérium várakozásai a Magyar Nemzeti Bank versenyképesség javítására irányuló reformjavaslatainak előrejelzéseivel.

A Pénzügyminisztérium szerint jó befektetés nyugdíjcélú megtakarítást indítani

2018.12.09.
Kálovics Tibor
A Pénzügyminisztérium közleménye szerint azok akik idén indítottak nyugdíjcélú megtakarítást, jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással számolhatnak. 

A jövő az innovátorok kezében van

2018.09.17.
Másolással sosem leszünk nagyok, Magyarországot az emberi tőkében rejlő tartalékok, az innovatív gondolkodás vállalkozásokba terelése teheti sikeressé a jövőben – ez volt a Millenáris Startup Campust megnyitó állami vezetők közös üzenete.

Költségvetés – Brüsszel szankcionálni igyekszik a migrációellenességet

A kormány jövőre is biztonságos növekedést szeretne. Céljai között szerepel a több munkahely, a teljes foglalkoztatottság elérése, az adósságállomány csökkentése, kismértékű hiány, továbbá a gazdasági növekedés négy százalék körül tartása.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?