Blogolj!

Kkv-siker – Dinamikusan nő az ipari termelés

A kis- és középvállalkozások jelentős részt képviselnek az ipari termelésben.

Növeljük a dolgozók értékét és a vállalkozások versenyképességét

A belső képzés hatékonyságának növelésére fordíthatják a vállalkozások a pályázaton nyerhető 100-600 millió forintot.

Jó esélyünk van a digitális iskolák megvalósítására

Megkezdett fejlesztéseink jó alapot adnak a digitális iskolák megvalósítására, hangsúlyozta egyebek mellett a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné hétfőn reggel az M1 aktuális csatornán a londoni BETT Show kapcsán.

Idén tovább nőhetnek a töretlenül emelkedő reálbérek

Gyarapodnak Magyarország polgárai, egyre jobban megéri itthon dolgozni. Tavaly átlagosan több, mint egyhavi bérrel többet vittek haza a munkából élő emberek, ez 10 százalék feletti reálbér-emelkedést jelent.

Kisebb a hiány, tovább csökkent az államadósság

Kedvező hírekről számolt be a nemzetgazdasági tárca államtitkára. Az európai uniós módszertan szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya a 2,4 százalékos célnál kedvezőbb lett, 2 százalék körül alakulhatott 2017-ben, az államadósság pedig 1,5 százalékponttal tovább csökkent

Tovább csökkent (3,8%) a munkanélküliség

Soha nem mért mélységbe, 3,8 százalékra süllyedt a munkanélküliség, ami azt jelenti, hogy szinte minden magyar embernek, aki képes és akar dolgozni, van munkája.

A gazdaság köszöni szépen, jól van!

Tizennégy órás repülőút után, Kínából hazaérkezve állt a kamerák elé Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a KSH legfrissebb növekedési adatát kommentálja. A kedvező adat, amelyet kevesen mertek ilyen mértékben előre jelezni, jó hangulatott adott a sajtótájékoztató résztvevőinek is. Nem véletlenül mondta itt Varga Mihály, hogy a gazdaság, köszöni szépen, jól van!

Milliárdok folynak be az ekáerből

2016.03.29.
Csak 2016-ban majd 2,5 milliárd bevételt hozott az ekáer – védte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Erről ugyanis az a Magyar Nemzet igyekezett félretájékoztatni az adózókat, amely tavaly februárban pár bravúros óra alatt vadonatúj köpönyeget öltött magára.

A vártnál jobban alakult 2015-ben a gazdaság, pukkadnak ballibék

2016.01.06.
Még a kormány sem remélte, hogy 2015-ben ilyen jól teljesít a gazdaság, ilyen jól alakulnak a makrogazdasági mutatók - derült ki a nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. A balliberális média pedig pukkad és igyekszik kicsinyíteni, sőt, negatívan beállítani az eredményeket.

Jó hírek érkeznek a turizmusról

2015.12.12.
Rekordévet zárhat idén a turizmus és szép kerek számoknak örülhetünk az idén, a bevétel várhatóan meghaladja a 350 milliárd forintot, a hozzánk látogatók száma a tízmilliót, 25 millió vendégéjszakával számolhatunk, jól állunk a nemzetközi statisztikákban, a növekvés évek óta töretlen, bár nem tudni, az MSZP-s Harangozó Gábor tartja-e magát májusi jóslatához, miszerint a vasárnapi zárva tartással a kormány tönkreteszi a turizmust.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?