25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

A kormány és a jegybank döntései beindíthatják a lakásépítést

2020.09.22.
Magyarországon 30.000 új lakásra lenne szükség és ennél is többet kellene felújítani a lakásállomány állapotának szintentartásához, de a múlt év végén a kedvezményes lakásáfa búcsújával visszafogottabb lett az építési kedv - derül ki az ingatlan.com legújabb elemzéséből.

Több a lakás, de kisebb a lakásépítési kedv

2020.07.30.
Kálovics Tibor
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint közel egyharmad aránnyal csökkent kevesebb volt a építendő lakások száma, mint egy évvel korábban, viszont az első félévben így is több lakás épült mint 2019-nek ebben a szakaszában.

ÉVOSZ: javaslatokkal segítenék a hazai lakáspiac további bővítését

2019.03.05.
El kell készíteni a beruházási projektek megvalósítását szolgáló hazai termékek katalógusát – olvasható az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által kiadott, Az építési ágazat 2019. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához című dokumentumban.

A családtámogatási akcióterv felpörgeti a gazdaságot

2019.02.12.
Pintér M. Lajos
A közgazdász szerint az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel is erősíti.

Lakásépítéshez kapcsolódó termékek ÁFÁ-jától a lakástakarékpénztárig

2018.10.26.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idei díjazottjai között találhatjuk az IBH Innovációs és Befektetési Holding Zrt-t. A cég a Főváros Gazdaságáért Díjat érdemelte ki.

Kompenzációs csomagot és adó-visszatérítést javasol a BKIK a kormánynak

2018.10.18.
Dorogi László
A BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa megszűnése után, amelynek részleteit már idén nyilvánosságra kellene hozni - erről beszélt Koji László az Ipar és Kereskedelem napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Változnak a Csok szabályai

2018.10.17.
A Miniszterelnökség vezetője bejelentette még a idén változnak a családi otthonteremtési kedvezmény szabályai. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a csok kiterjesztése szinte biztosan vonatkozik majd a lakások felújítására.

Megszűnhet a lakástakarékpénztárak állami támogatása

2018.10.15.
Dorogi László
Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a javaslatot azzal indokolta, hogy a lakástakarékpénztárak konstrukciója nem szolgálta olyan eredményesen az otthonteremtést, mint azt várták tőle.

Csökkenhetnek az albérletárak Magyarországon

2018.07.08.
Balogh László az ingatlan.hu szakértője szerint a jelenleg is folyó lakásépítési programnak köszönhetően csökkenni fognak az albérletek árai Magyarországon.
Címkék: lakásépítés

Gyarapodó családok – 65 százalékkal több új lakás

A reáljövedelmek folyamatos emelkedése és a Családi Otthonteremtési Kedvezmény sikere meghozta kedvező hatását.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?