Blogolj!

ÉVOSZ: javaslatokkal segítenék a hazai lakáspiac további bővítését

2019.03.05.
El kell készíteni a beruházási projektek megvalósítását szolgáló hazai termékek katalógusát – olvasható az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által kiadott, Az építési ágazat 2019. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához című dokumentumban.

A családtámogatási akcióterv felpörgeti a gazdaságot

2019.02.12.
Pintér M. Lajos
A közgazdász szerint az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel is erősíti.

Lakásépítéshez kapcsolódó termékek ÁFÁ-jától a lakástakarékpénztárig

2018.10.26.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idei díjazottjai között találhatjuk az IBH Innovációs és Befektetési Holding Zrt-t. A cég a Főváros Gazdaságáért Díjat érdemelte ki.

Kompenzációs csomagot és adó-visszatérítést javasol a BKIK a kormánynak

2018.10.18.
Dorogi László
A BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa megszűnése után, amelynek részleteit már idén nyilvánosságra kellene hozni - erről beszélt Koji László az Ipar és Kereskedelem napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Változnak a Csok szabályai

2018.10.17.
A Miniszterelnökség vezetője bejelentette még a idén változnak a családi otthonteremtési kedvezmény szabályai. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a csok kiterjesztése szinte biztosan vonatkozik majd a lakások felújítására.

Megszűnhet a lakástakarékpénztárak állami támogatása

2018.10.15.
Dorogi László
Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a javaslatot azzal indokolta, hogy a lakástakarékpénztárak konstrukciója nem szolgálta olyan eredményesen az otthonteremtést, mint azt várták tőle.

Csökkenhetnek az albérletárak Magyarországon

2018.07.08.
Balogh László az ingatlan.hu szakértője szerint a jelenleg is folyó lakásépítési programnak köszönhetően csökkenni fognak az albérletek árai Magyarországon.
Címkék: lakásépítés

Gyarapodó családok – 65 százalékkal több új lakás

A reáljövedelmek folyamatos emelkedése és a Családi Otthonteremtési Kedvezmény sikere meghozta kedvező hatását.

Bővülő építőipar – Példátlan lakásépítési lendület

Huszonhat százalékkal emelkedett az építőipari termelés az idei év februárjában, amely főként a kedvező gazdasági környezetnek és a kormány lakáspiacot támogató intézkedéseinek köszönhető.

Óriási lendületben az Otthonteremtési Program

Ha abban a korban lennék, amiben sajna már nem vagyok, biztos én sem riadnék vissza az építkezéstől, látva a kedvező hitelfeltételeket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?