Blogolj!

Zárul a bérolló Magyarországon

2018.06.23.
Pintér M. Lajos
Csath Magdolna közgazdász hívta fel a figyelmet a fizetések terén tapasztalható örvendetes kiegyenlítődésre.

Kedvező kilátások, jelentősen növekvő ipari kapacitás

Jól halad Magyarország újraiparosítása, a kedvező gazdasági környezetnek és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően 2010 óta mintegy 40 százalékkal nőtt az ágazat teljesítménye.

Duális képzés világszínvonalú technikával Győrben

Jó dolog lehet ott elsajátítani a gyakorlati szaktudást, ahol a későbbiekben esetleg munkát biztosítanak a fiataloknak.

Óriási lendületben az Otthonteremtési Program

Ha abban a korban lennék, amiben sajna már nem vagyok, biztos én sem riadnék vissza az építkezéstől, látva a kedvező hitelfeltételeket.

Növekedési pályán a gazdaság – magasabb lakossági életszínvonal

Az ipar, az építőipar, a beruházások, a szolgáltatások és a fogyasztás is jól szolgálta a gazdasági növekedést, amely stabil és széles alapokon nyugszik.

Kimagasló eredményeket hozott tavaly a turizmus

Magyarországon 6,7 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2017-ben, 1,6 százalékponttal felülmúlva az európai vendégforgalom növekedésének ütemét.

Izmosítja a kormány az építőipari cégeket

Tovább erősíti a kormány az építőipari cégeket. Az építőipar teljesítménye több mint 30 százalékkal, a szerződések száma 110 százalékkal nőtt tavaly novemberben.

Az export segíti az ipar bővülését

2017.08.14.
Biztató kilátásokról számolt be Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Növekvő kiskereskedelem, keresett magyar termékek

A gazdaság számos területen huzamos idő óta jól teljesít. Ebből lehet finanszírozni mások mellett az életpálya modellekhez kötődő béremeléseket, a családi otthonteremtési kedvezmények rendszerét, illetve a gazdaság jó teljesítménye biztosít alapot a jövőre tovább emelkedő családi adókedvezményeknek, áfacsökkenéseknek.

Tíz százalék feletti bérnövekedésnek örülhetnek a családi kasszák

Ötven hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek. Ezt jó hírt a KSH legfrissebb adataira alapozva kommentálta csütörtökön a nemzetgazdasági miniszter. A lényeg, hogy mind a verseny-, mind a közszférában gyorsult a bruttó és a nettó keresetek emelkedése.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?