Blogolj!

Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

2019.06.16.
Kálovics Tibor
Jövő héten, ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. Szerdától péntekig a képviselők akár több mint 30 órán át tárgyalhatnak a magyar kormány költségvetési javaslatáról.
Címkék: költségvetés

Chipsadó: 57 milliárd forintos pluszbevétele lehet az államnak

2019.01.19.
Idén várhatóan 57 milliárd forint pluszforrás érkezik az államkasszába a népegészségügyi termékadóból. A tervek szeirnt ezeket a pluszforrásokat egészségügyi fejlesztések megvalósítására fogják felhasználni. A termékadó januártól húsz százalékkal emelkedett, ráadásul azt kiterjesztették a gyümölcspárlatokra, a pálinkákra és a gyógynövényes italokra is.

Jövő héten tárgyalják a 2019-es költségvetést

2018.06.24.
Hétfőtől kezdve ötnapos tart az Országgyűlés ahol szerda és péntek között 30 órás időkeretben a képviselők véleményezik a kormány jövőévi költségvetési javaslatát, valamint megvitatják a 2019-es adóváltozási terveket is.
Címkék: költségvetés

Költségvetés – Brüsszel szankcionálni igyekszik a migrációellenességet

A kormány jövőre is biztonságos növekedést szeretne. Céljai között szerepel a több munkahely, a teljes foglalkoztatottság elérése, az adósságállomány csökkentése, kismértékű hiány, továbbá a gazdasági növekedés négy százalék körül tartása.

Gazdasági Kabinet – alakul a 2019-es költségvetés

A 2019-es költségvetés és az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseinek áttekintése volt a Gazdasági Kabinet ma tartott ülésének középpontjában.

A gazdasági adatok látványos fejlődést mutatnak

Az államadósság arányának folyamatos csökkentése és az államháztartás stabilitásának fenntartása jellemezte az elmúlt évek költségvetési politikáját.

Csepreghy: Nyugaton sem bízták a „láthatatlan kézre”

2018.01.24.
Pintér M. Lajos
A gazdasági növekedés feltételeinek megteremtésére, a munkanélküliség csökkentésére és a költségvetés egyensúlyára fókuszált 2010 óta a kormány – vázolta a parlamenti államtitkár.

Migrációs kiadások: ismét Magyarország után kullog az EU

2015.11.10.
Az euró-csoport elnöke leírná a költségvetési hiányból a menekültekre költött pénzeket. A magyar nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály már egy hónappal ezelőtt erről beszélt, ezt kérte. Újra bebizonyosodik, a migrációval összefüggésben Budapesten előrébb látnak, mint Brüsszelben, sőt, egy hónapja a Blogstar is írt róla.
Címkék: költségvetés

Migrációs kiadások nem számíthatnak bele a költségvetési hiányba

2015.10.21.
Magyarország súlyos milliárdokat költ a migránsáradat okozta helyzetben és összegnek csupán töredékét fedezi az EU. A Blogstar.hu információi szerint ezért a magyar kormány azt szeretné elérni, hogy költségvetési hiány számítása során az unió ne vegye figyelembe a migrációval kapcsolatos kiadásokat, mivel azok rendkívüli és egyszeri tételeknek tekintendők.

Ezeket a cikkeket olvastad már?