Blogolj!

Az elmúlt két év leggyorsabb ipari növekedését mérték májusban

2019.07.14.
A Központi Statisztikai Hivatal héten kiadott második becslése alapján az ipari termelés 8,7 százalékkal nőtt májusban. Ez 2017 óta a legélénkebb ütemnek számít a növekedést illetően.

Hatalmasat robbantott az építőipar 2018-ban

2019.02.13.
Dorogi László
Az építőipari termelés 22,3 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest, míg a múlt év decemberében az építőipari termelés volumene 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a novemberi 27,5 százalékos növekedés után.

Kkv-siker – Dinamikusan nő az ipari termelés

A kis- és középvállalkozások jelentős részt képviselnek az ipari termelésben.

Négy százalék feletti is lehet az éves GDP növekedés

A várakozásokat meghaladó adatokkal szolgált a Központi Statisztikai Hivatal az ipari termelés alakulásával kapcsolatban az év első tíz hónapjában. Az adatokat vizsgáló szakértők az egész éves termelési teljesítményt is derűlátóan ítélik meg.

A hulladék az nem szemét

2017.11.16.
Ragnar Volarus
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az Ipari Tagozat szervezésében tartott konferenciát a „Budapesti építkezések hulladékainak kezelése és újrahasznosítása” témában.
Címkék: BKIK, ipari termelés

A gazdaság köszöni szépen, jól van!

Tizennégy órás repülőút után, Kínából hazaérkezve állt a kamerák elé Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy a KSH legfrissebb növekedési adatát kommentálja. A kedvező adat, amelyet kevesen mertek ilyen mértékben előre jelezni, jó hangulatott adott a sajtótájékoztató résztvevőinek is. Nem véletlenül mondta itt Varga Mihály, hogy a gazdaság, köszöni szépen, jól van!

7,8 százalékkal nőtt az ipari termelés szeptemberben

2015.11.06.
2015 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a KSH. A termelés az év első kilenc hónapjában 6,7 százalékkal emelkedett.

Közel 7 százalékkal bővült az ipar az év első hét hónapjában

2015.09.14.
Idén júliusban 3,4 százalékkal, az év első hét hónapjában 6,7 százalékkal erősödött Magyarország ipari termelése. A növekedés továbbra is egészséges szerkezetben zajlik: a feldolgozóipar 13 alága közül négy kivételével mindegyikben bővülést mértek, míg az ipari kibocsátás minden régióban nőni tudott.

Ezeket a cikkeket olvastad már?