Blogolj!

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

2020.02.14.
Igazán örömteli hír érkezett: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladva a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) várakozását is.

A magyar gazdaság erejét mutatja a gazdaságvédelmi akcióterv elfogadása

2019.06.04.
Kedden nyújtotta be a kormányzat a jövő évi költségvetést, amelynek egyik hangsúlyos eleme a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítása lesz a családok támogatása mellett.

A tudás lehet a magyar gazdaság rejtett tartaléka

2019.03.03.
Pintér M. Lajos
A szakértő szerint akkor lehet fenntartani a jelenlegi gazdasági növekedést, ha a kormányzat a tudásba fektet, kiaknázza a magyar szürkeállományban rejlő potenciált.

Gazdaságvédelmi program készül

2019.02.04.
Varga Mihály pénzügyminiszter a közrádióban jelentette be, hogy a világgazdaság várható lassulása alól hazánk sem tudja kivonni magát, ezért új intézkedéseket terveznek hozni.

Csúcsév lehetett 2018 a magyar gazdaságban

A magyar gazdaság számos lényeges mutatója kiemelkedő növekedést mutatott tavaly, azonban idén már lassuló bővüléssel lehet számolni a GDP és a bérek tekintetében is, a jegybank pedig kamatemelésre kényszerülhet.

Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban

2018.12.27.
Az első háromnegyed évben a kivitel 4,2 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az export volumenét a gépipar, az autóipar és az elektronikai alkatrészek gyártása erősítette.

A gazdaság stabil növekedéséből a lakosság is profitál

A magyar gazdaság tartósan bővülő pályán haladt az első negyedévben, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a magyar GDP.

Növekedési pályán a gazdaság – magasabb lakossági életszínvonal

Az ipar, az építőipar, a beruházások, a szolgáltatások és a fogyasztás is jól szolgálta a gazdasági növekedést, amely stabil és széles alapokon nyugszik.

Csepreghy: Nyugaton sem bízták a „láthatatlan kézre”

2018.01.24.
Pintér M. Lajos
A gazdasági növekedés feltételeinek megteremtésére, a munkanélküliség csökkentésére és a költségvetés egyensúlyára fókuszált 2010 óta a kormány – vázolta a parlamenti államtitkár.

Idén tovább nőhetnek a töretlenül emelkedő reálbérek

Gyarapodnak Magyarország polgárai, egyre jobban megéri itthon dolgozni. Tavaly átlagosan több, mint egyhavi bérrel többet vittek haza a munkából élő emberek, ez 10 százalék feletti reálbér-emelkedést jelent.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?