Blogolj!

Miért drága építkezni?

2019.04.05.
A Construma kiállítás nyitónapján az építőipar mindenkit érintő kérdéseit megtárgyaló fórumot szervezett az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Brutálisan emelkedett az építőipar termelése

2019.03.14.
Pintér M. Lajos
A rendkívüli hideg ellenére sikerült elérni a tavaly nyár óta legnagyobbnak számító növekedést, csaknem 30 százalékot!

Oktatni kell és meg kell fizetni a munkásokat

2019.02.27.
Dorogi László
Zsabka Zsolt szerint ma már nem lehet az iparban dolgozó munkásokat minimálbérrel megtartani, a gazdasági teljesítmény növeléséhez szükség van a munkavállaló ösztönzésére is.

Hatalmasat robbantott az építőipar 2018-ban

2019.02.13.
Dorogi László
Az építőipari termelés 22,3 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest, míg a múlt év decemberében az építőipari termelés volumene 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a novemberi 27,5 százalékos növekedés után.

A családtámogatási akcióterv felpörgeti a gazdaságot

2019.02.12.
Pintér M. Lajos
A közgazdász szerint az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel is erősíti.

Novemberben sem lassított az építőipar

2019.01.15.
Dorogi László
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb statisztikái szerint tavaly novemberben 27,3 százalékkal haladta meg az építőipari termelés az egy évvel korábbit.
Címkék: építőipar, KSH

Hatalmas bővülés jöhet a magyar építőiparban

2018.12.27.
Tavalyhoz képest több mint 20 százalékos bővüléssel 3 ezer milliárd forintra nőhet az építőipar éves teljesítménye - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Az érdekképviseletnél most a forgalmi adó visszatérítését sürgetik egyes beruházásoknál.

Kompenzációs csomagot és adó-visszatérítést javasol a BKIK a kormánynak

2018.10.18.
Dorogi László
A BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa megszűnése után, amelynek részleteit már idén nyilvánosságra kellene hozni - erről beszélt Koji László az Ipar és Kereskedelem napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Megállíthatatlan az építőipar

2018.09.15.
Dorogi László
Egészen elképesztő növekedési folyamatnak lehetünk szemtanúi, a termelés volumene 38(!) százalékkal haladta meg júliusban az egy évvel korábbit.
Címkék: építőipar, KSH

Zsabka Zsolt: Újra kell indítani a beruházásfejlesztési programot!

2018.07.18.
Dorogi László
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának a közeljövőben a legfontosabb feladata az lesz, hogy csökkentse az építőipar kivitelezői kapacitáshiányát a fővárosban és nagyobb hangsúlyt fektessen a vállalkozásokkal történő kommunikációra.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?