Blogolj!

Ecuador Budapesten

2019.01.10.
Január 8-án ecuadori gazdasági és üzleti delegáció látogatott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarába. A két ország kapuszerepet tölthet be Dél-Amerika és Európa piacai között.
Címkék: BKIK, ecuador

László Sándor: Néhány szakmában lasszóval kell szakembert fogni

2018.12.22.
László Sándor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozatának elnöke finoman szólva sem most kezdte a szakmát, és határozott célokat tűzött ki maga-, és a tagozat elé.

Lemondott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

2018.12.05.
Távozik posztjáról Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Ezt szerdán a kamara honlapján jelentette be.
Címkék: BKIK, Csoltó Gábor

Gyors és gördülékeny küldöttgyűlés a BKIK-ban

2018.12.04.
Ragnar Volarus
A BKIK 71. Küldöttgyűlése elfogadta a 2019. évi költségvetési tervet, egyúttal ígéretéhez híven lezárta a múltat.
Címkék: BKIK

Vámháborúba kezdett Koszovó

2018.11.29.
A koszovói kormány a szerbek kereskedelmet akadályozó lépéseivel indokolja a drasztikus lépést, ami a magyar exportőrök számára akár jó lehetőséget is jelenthet.

Mégsem kell többet fizetni a zacskók után

2018.11.15.
A közelmúltban felmerült, hogy emelnék a csomagolóanyagok környezetvédelmi termékdíját, de a szakmai tiltakozás hatására a kormány nem támogatta a javaslatot.
Címkék: BKIK, termékdíj

A gyakorlatban jönnek ki az adatvédelmi törvény hiányosságai

2018.11.08.
Dorogi László
Bő fél évvel ezelőtt lépett hatályba az európai adatvédelmi törvény - ismertebb nevén a GDPR - amely nagy pánikot keltett a magyar cégek és vállalkozások körében. Ennek fényében nem nagy meglepetés, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai és a felmerülő kérdések is felszínre kerültek a BKIK Baross-termében rendezett, a GDPR gyakorlati tapasztalatait rivaldafénybe állító workshopján.

Lakásépítéshez kapcsolódó termékek ÁFÁ-jától a lakástakarékpénztárig

2018.10.26.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara idei díjazottjai között találhatjuk az IBH Innovációs és Befektetési Holding Zrt-t. A cég a Főváros Gazdaságáért Díjat érdemelte ki.

Kompenzációs csomagot és adó-visszatérítést javasol a BKIK a kormánynak

2018.10.18.
Dorogi László
A BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa megszűnése után, amelynek részleteit már idén nyilvánosságra kellene hozni - erről beszélt Koji László az Ipar és Kereskedelem napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Cselényi Krisztina: A faiparban már kevés a fa, de rengeteg a kreativitás

2018.09.04.
Beszélgetőtársam negyedik éve a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (BÚTORSZÖVETSÉG) főtitkára, de már több mint harminc éve tevékenykedik a faiparban. Kereskedőként az egyik legnagyobb beszállítói a magyar bútor és faiparnak, ezért széles rálátásuk van az ott folyó változásokra, folyamatokra.

Ezeket a cikkeket olvastad már?