Blogolj!

Ebben a körben nem kell adót fizetni

2020.03.24.
Megjelentek az újabb gazdasági csomag részletei.

Már a januári fizetésünk is több lehet, ha időben nyilatkozunk az adókedvezményekről

2020.01.14.
Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket, pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek.

Fontos változások 2019-ben

2018.12.31.
Több adót is eltörölnek idén, átalakul a cafeteria rendszer, emelkedik a nyugdíjkorhatár, csökken a tej áfája, drágul a cigaretta és a pálinka 2019-ben. Itt vannak a legfontosabb változások, Pénzcentrum összefoglalója alapján.

A Pénzügyminisztérium szerint jó befektetés nyugdíjcélú megtakarítást indítani

2018.12.09.
Kálovics Tibor
A Pénzügyminisztérium közleménye szerint azok akik idén indítottak nyugdíjcélú megtakarítást, jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással számolhatnak. 

Fejlesztési adókedvezmény innovatív vállalkozásoknak

Adókedvezményt is igényelhetnek a jövőben a vállalkozások a közép-magyarországi régióban megvalósított fejlesztéseik során, amennyiben a parlament megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek Tuzson Bencével, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával közösen benyújtott törvényjavaslatát.

Országgyűlési kedvezmény ingatlankiadóknak

Az ír adóhatóság adatai szerint 2015-ben az Airbnb-vel csaknem 4500 magyar szállásadó állt kapcsolatban, ők összesen 120 ezer alkalommal adták ki ingatlanjukat, amivel mintegy 6 milliárd forint bevételt szereztek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?