Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Újra téma a vasárnapi nyitvatartás

Újra téma a vasárnapi nyitvatartás

2019.06.17. | Kecskés István

Nem a teljes zárás, csak a nyitvatartási idő racionalizálása került ismét napirendre – legalábbis az áruházláncok már erről egyeztetnek.

Tovább
Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

Tovább
Klímabaráttá alakítható-e a világgazdaság?

Klímabaráttá alakítható-e a világgazdaság?

Tovább

Már a metrómegállók híre is emelte az ingatlanárakat Káposztásmegyeren

2019.01.30.
Pintér M. Lajos
Még csak tervezik a 3-as metró meghosszabbítását, de az ingatlanpiac máris kedvezően reagált: emelkedni kezdtek a káposztásmegyeri ingatlanárak – hívta fel a figyelmet Balla Ákos ingatlanszakértő, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának tagja.

Rekordokat dönt a hazai lakáspiac

2019.01.29.
Lendületes növekedésről tanúskodnak a legfrissebb lakáspiaci adatok - derül ki az ingatlan.com legújabb felméréséből, amely a KSH legfrissebb hivatalos adataiból és a saját adatbázisa alapján értékelte a hazai lakáspiac helyzetét.
Címkék: KSH, lakásárak

Csúcsév lehetett 2018 a magyar gazdaságban

A magyar gazdaság számos lényeges mutatója kiemelkedő növekedést mutatott tavaly, azonban idén már lassuló bővüléssel lehet számolni a GDP és a bérek tekintetében is, a jegybank pedig kamatemelésre kényszerülhet.

Erősödhet Magyarország gazdasági kapcsolata Kolumbiával

2019.01.27.
Kálovics Tibor
Elsősorban a kávétermesztés révén erősödhetnek a magyar és kolumbiai gazdasági kapcsolatok - erről Duván Ocampo, Kolumbia budapesti követségének ügyvivője beszélt Nyíregyházán.

A gyakorlat teszi a kkv-stratégiát

2019.01.27.
Zsabka Zsolt is részt vesz a kkv-k fejlesztéséről, versenyképességéről szóló kormányzati stratégia megalkotásában. A BKIK Ipari Tagozatának elnöke az ITM meghívására jeles közgazdászok és gazdaságpolitikusok társaságában vitatta meg a 2019-2030-as időszakra vonatkozó elképzeléseket.

Változik az M0-ás nyugati szakaszának nyomvonala

2019.01.23.
Az nyugati szektor nyomvonal tervét, Varga Mihály pénzügyminiszter erősítette meg egy Facebook-bejegyzésben. Az új szakasz Esztergom felé épülne ki és tervek szerint, zsákszerűen venné körbe a fővárost az elkerülő út.

Pályaorientáció a Kamara segítségével

2019.01.22.
A Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak egy álmos hétfői reggelen izgalmas programot rendeztek: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében egy pályaorientációs és pályamegerősítési nap várt rájuk.
Címkék: BKIK, munkaerőpiac

Így védekezzünk a netes csalók ellen

2019.01.21.
A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől. A telekommunikációs cég most kampányt indított, a csaló e-mailek miatt pedig feljelentést tett a hatóságoknál.

Tovább csökkent az álláskeresők száma

2019.01.21.
A nyilvántartott álláskeresők száma 5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában a 2018. decemberi zárónapon 241 900 álláskereső szerepelt, csaknem 13 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.

Chipsadó: 57 milliárd forintos pluszbevétele lehet az államnak

2019.01.19.
Idén várhatóan 57 milliárd forint pluszforrás érkezik az államkasszába a népegészségügyi termékadóból. A tervek szeirnt ezeket a pluszforrásokat egészségügyi fejlesztések megvalósítására fogják felhasználni. A termékadó januártól húsz százalékkal emelkedett, ráadásul azt kiterjesztették a gyümölcspárlatokra, a pálinkákra és a gyógynövényes italokra is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?