Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

7,8 százalékkal nőtt az ipari termelés szeptemberben

2015.11.06.
2015 szeptemberében az ipari termelés volumene 7,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a KSH. A termelés az év első kilenc hónapjában 6,7 százalékkal emelkedett.

Bedőltünk a brüsszeli Mekk Mesternek

2015.11.06.
A héten gazdasági rovatunk cikket közölt arról, hogy az Európai Bizottság szerint november 2.-ától Európában ingyen dolgoznak a nők, akiknek a férfiakhoz képest kevesebb az átlagbérük. Ám kiderült, a statisztikát kiforgatták a bürokraták, élükön a magyar kormányt 2010 óta folyamatosan gyalázó uniós biztossal, Viviane Reding brüsszeli Mekk Mesterrel.

Az Európai Bizottság szerint mától ingyen dolgoznak a nők

2015.11.02.
A nők átlagos órabére Európában 16,3 százalékkal alacsonyabb, mint a férfiaké, azaz a nők gyakorlatilag 59 napot ingyen dolgoznak minden évben, idén november 2-tól az év végéig. Magyarországon a nemek közötti bérszakadék átlagos órabérben 18,4 százalék.
Címkék: dolgozó nők

Tagállamok vennék át az áruforgalom-ellenőrző rendszerünket

2015.10.27.
Más uniós tagállamok is szeretnék átvenni a magyar elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Az ekáer sikere csapás az áfát fiktív kereskedelem után visszaigénylő csalóknak, csapás az utóbbiak személyiségi jogaiért aggódó balliberálisoknak, ám a diktatórikus rendszer év végéig 60 milliárd forintot hozhat az országnak.

Az ellenzék megalakította a gazdaellenes ligát

2015.10.26.
Az ellenzék - függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali - mindent elkövet azért, hogy a magyar föld bárkié legyen, csak ne a magyar gazdáké - mondta Fazekas Sándor az állami tulajdonban levő termőföldek magántulajdonba adásáról tartott sajtótájékoztatóján.

Ismét meg kell küzdeni a magyar mézért

2015.10.21.
Az akácfaerdők megvédése után ismét küzdelemre készülnek a magyar méhészek, ezúttal az ipari hamisítványnak bizonyult kínai olcsó „méz” importja ellen lépnek fel Brüsszelben, román és szlovák méhészek is jelezték csatlakozásukat. A dátum október 30., a helyszín a belga főváros.
Címkék: méztermelés

Migrációs kiadások nem számíthatnak bele a költségvetési hiányba

2015.10.21.
Magyarország súlyos milliárdokat költ a migránsáradat okozta helyzetben és összegnek csupán töredékét fedezi az EU. A Blogstar.hu információi szerint ezért a magyar kormány azt szeretné elérni, hogy költségvetési hiány számítása során az unió ne vegye figyelembe a migrációval kapcsolatos kiadásokat, mivel azok rendkívüli és egyszeri tételeknek tekintendők.

Hetvenezer embert szolgálhat ki a BIOFIVE egri égetőüzeme

2015.10.17.
Egyedülálló fejlesztést mutattak be október 15.-én, a BIOFIVE Zrt. egri szennyvíziszap-égető üzemében. Dr. Garamszegi Gábor BIOFIVE CEO tulajdonosa elmondta: a közel másfélmilliárdos fejlesztés ártalmatlanítja a szennyvíziszapot, abból energiát nyer, és nem bocsát ki káros anyagokat. Az égetőmű Eger és környéke mintegy hetvenezer lakosát képes kiszolgálni.
Címkék: BIOFIVE

A Duna-medence környezete volt a téma a Kvassay-konferecián

2015.10.15.
A Duna-medence környezeti kérdései címmel szervezett csütörtökön Kvassay Jenő Emlékkonferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a BIOFIVE Zrt. együttműködésével. A résztvevők szerint a Duna-régió klíma-, talaj- és vízadottságait figyelembe véve, az érintett dunai országok mérnöki, technológiai összefogással az európai fenntartható fejlődés motorjai lehetnek és környezetipari mintaként is szolgálhatnak.
Címkék: Duna

Hisztinek bizonyult a vasárnapi pihenőnap elleni kampány

Az adatok és a piaci szereplők véleménye alapján értelmetlen hisztinek és riogatásnak bizonyult a vasárnapi pihenőnap elleni kampány, növekszik a kiskereskedelmi forgalom, az emberek alkalmazkodtak az új szabályokhoz, munkaerőhiány van az ágazatban. Hol vannak a bezárások, a több tízezres elbocsátások?

Ezeket a cikkeket olvastad már?