Blogolj!

Megszabadultunk az IMF vérszívó gyámkodássától

Az esztendő második negyedéve meghozta a régen várt felminősítések első fecskéjét. Áprilisban a Fitch Ratings sorolta befektetésre ajánlott kategóriába Magyarországot. Visszafizettük a súlyos hiteleket, ezzel megszabadultunk az IMF rabságától. Újból vásárolhatunk vasárnap, bejelentették: idén már újabb termékek áfája lesz öt százalék. Eco-Blogstar, 2016. 2. rész.

Az idei siker első eredményei már év elején mutatkoztak

A gazdaság erősödésének már 2016. elején is voltak előjelei. A Eco-Blogstar természetesen nyomon követte ezeket. A munkanélküliség csökkenésének fontos állomásait éppúgy, mint a kezdeti fontos fejlesztéseket. Február elején jelentek meg a Magyar Közlönyben a gazdaságélénkítés és az otthonteremtés, a CSOK részletszabályai. Eco-Blogstar, 2016. 1. rész.

Ingyenes anyakönyvi kivonat, forgalmi engedély

Jövőre ingyenessé válhat az anyakönyvi kivonat kiadása, a cégeknél pedig az egyszerűsített cégalapítás lehet térítésmentes. A tervek szerint nem kell majd fizetni a forgalmi engedély vagy törzskönyv kiváltásáért. Jó hírek a Miniszterelnökség háza tájáról.

Gábor Dénes-díjak: kiegyensúlyozott lista

Kulcsfontosságúak azok a kormányzati és civil törekvések, melyek célja legjobbjaink itthon tartása, illetve hazacsábítása és elismerése mind anyagi mind szellemi téren. Ezek közül kiemelkedik a Gábor Dénes-díj, amelynek odaítélői és támogatói 1989 óta törekszenek arra, hogy hidat építsenek az innovációra nyitott legfelsőbb állami vezetés és a gazdaság kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szereplői között, az alapkutatások gyakorlatba való átültetéséért. Az idei díjakat ma adták át.

Harmincezer forint lesz a kétgyerekesek adókedvezménye

Az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyereket nevelők családi adókedvezménye. A kormány 2015-ben döntött arról, hogy 2019-ig a duplájára emelik a két gyereket nevelők családi adókedvezményét, vagyis a korábbi húszezer forintról negyvenezer forintra. A 2017-es emelésnek köszönhetően jövőre havonta 30 ezer forintot tud megtakarítani a mintegy 350 ezer kétgyerekes család.

Hét család kapott házat Maroslelén

2016.12.18.
Oktatás, munka, lakás – ez a három dolog tudja helyben tartani a fiatalokat. Erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, aki vasárnap hét új szociális bérlakást adott át a Csongrád megyei Maroslelén. Lázár János hozzátette, hogy a kormány mindhárom területen jelentős támogatást nyújt.

Többletforrás egyházi oktatási intézményeknek

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban. Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: 60-70 településen több, mint 120 intézmény újulhat meg az óvodáktól a középiskolákig.

Megjelent a minimálbéremelésről szóló kormányrendelet

Mérföldkőhöz érkeztünk, a szociális partnerekkel sikerült megállapodnunk a minimálbér és garantált bérminimum összegéről. A megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy 2-3 százaléknál nagyobb mértékű gazdasági növekedés is lehetővé váljon a következő években, mondta Varga Mihály szakminiszter. Most megjelent a részleteket tartalmazó kormányrendelet.

Berlinbe repült a 11 milliomodik légiutas

Idén decemberben már a 11 milliomodik utasát köszönthette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A légikikötő forgalma a harmadik egymást követő évben döntött rekordot, idén eddig 10 százalékkal bővült az utasszám. A különleges pillanatot az airberlin légitársasággal ünnepelte a repülőtér, amelynek utasa a reggeli járattal indult Berlin Tegel repülőterére.

Egészségügy: a béremelés dinamikusan folytatódik

Az egészségügyben dolgozók részére fontos bejelentés hangzott el, amely több mint nyolcvan milliárd forint sorsáról hozott hírt. Ezek szerint 2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?