Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Jövő nyártól tilthatnak be egyes egyszer használatos műanyagokat

Jövő nyártól tilthatnak be egyes egyszer használatos műanyagokat

2020.06.08. | Tündi

A Klíma- és természetvédelmi akcióterv vállalásai közé tartozik az egyszer használatos műanyagtermékek kivezetése is, amely a múlt héten benyújtott törvényjavaslat alapján 2021 nyarán kezdődik - mondta Palkovics László …

Tovább
376 milliárd forint beruházást vállaltak a versenyképességi pályázat jelentkezői

376 milliárd forint beruházást vállaltak a versenyképességi pályázat jelentkezői

Tovább
Elkészült a 2021-es költségvetés tervezete

Elkészült a 2021-es költségvetés tervezete

Tovább

Az Irinyi Terv egyik alappillére

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Knorr-Bremse Csoport magyarországi vállalatai Nemzeti Beszállítói Programok Munkacsoportot hoznak létre. A szervezet modellértékű megalakításával egyre több magyar kis- és középvállalkozás számára válhat elérhetővé, hogy nagyvállalatok beszállítójává váljon.

Mosolygós többlettel zárt az államháztartás januárban

A legfrissebb adatok is alátámasztják, hogy Magyarország erősödik. A kormány a 2017-es költségvetés végrehajtásakor változatlanul elkötelezett a kiszámítható és felelősségteljes közpénzügyi gazdálkodás mellett.

Milliárdok kisvállalkozásoknak pályakezdők támogatására

Fiatal munkavállalók lesznek a haszonélvezői. Olcsóbbá teszi a gyakornokok foglalkoztatását a közvetlen munkahelyteremtést elősegíteni szándékozó operatív program.

CSOK: az építési engedélyek száma 2,5 szeresére nőtt

Az otthonteremtési program változatlanul népszerű a fiatalok körében, az építkezések nagy száma pedig jótékony hatással lesz a gazdaság erősödésére, az építőipar teljesítményének bővülésére.

Szuperalacsony a munkanélküliségünk az EU-ban

Az erősödő gazdaság újabb kedvező adatát tudhatta meg hétfőn a közvélemény. Lendületesen, 152 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma az előző év azonos időszakához képest 2016. utolsó negyedévében.

Kitilthatják-e autónkat Budapestről a szmogriadó riasztás fokozata esetén?

Nem árt, ha tudjuk, szmogriadó idején milyen behajtási szabályok vonatkoznak gépjárművünkre, hogy elkerüljük a meglepetést.

Februárban már látszani fognak a megemelt bérek a kereseteken

Üdítő olvasni róla, hogy a béremelések 2017-ben is folytatódni fognak, ami további reálkereset-emelkedést vetít előre. Mindez annak köszönhető, hogy januártól érdemben megemelkedett a minimálbér és garantált a bérminimum. Nőttek továbbá a munkáltatói adócsökkentések, valamint a közszférában zajló programok is kedvező hatást gyakoroltak a reálkeresetek alakulására.

A bölcsődei ellátás is bővül Magyarországon

Szívet melengető hír: korábban csak a tízezer lakosúnál nagyobb településeken volt kötelező a bölcsődei ellátási forma, januártól azonban már minden olyan településen gondoskodni kell erről, ahol negyvennél több háromévesnél fiatalabb gyermek él vagy van legalább öt olyan gyerek, akinek a szülei igénylik ezt az ellátást.

A Moody`s hitelminősítőt 864 millió dollárra büntette a bíróság

A magyar állampolgárok számára talán némi elégtétel, hogy hazánkat méltatlan módon hosszú időn keresztül a bóvli kategóriába soroló Moody’s hitelminősítőt keményen megbüntették.

Turistáink nem akarnak a terrorveszélyben nyaralni (se)

A menekültválság következtében mind jobban félnek az emberek, s ez a nyaralások célországainak kiválasztásában is megmutatkozik. A terrortámadások- és puccskísérlet-sújtotta Törökország esetében konkrétan ötödére esett vissza 2015-höz képest a forgalom.

Ezeket a cikkeket olvastad már?