Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

2020.02.14. | Tündi

Igazán örömteli hír érkezett: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladva a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) …

Tovább
Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Tovább
Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Tovább

Ismét vásárolhatunk vasárnap

2016.04.11.
Visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárról szóló törvényt - jelentette be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Akár már most vasárnap kinyithatnak a boltok, ha a héten a Parlament megszavazza a törvény visszavonását. Ismét vásárolhatunk vasárnap. A kormány már be is nyújtotta a törvénymódosítást.

Mindent visszafizettünk az IMF-nek

2016.04.06.
A pannon puma fülsiketítő dübörgése közepette, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok gazdaságpolitikai hibái miatt 2008 őszére csődbekerült az ország, az IMF-re volt szükség. A szavazók szerencsére 2010-től hivatalosan is eltanácsolhatták a ballib Mekk Mestereket az ország irányításától - a mai nap visszafizettük az IMF-hitelt.

Milliárdok folynak be az ekáerből

2016.03.29.
Csak 2016-ban majd 2,5 milliárd bevételt hozott az ekáer – védte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Erről ugyanis az a Magyar Nemzet igyekezett félretájékoztatni az adózókat, amely tavaly februárban pár bravúros óra alatt vadonatúj köpönyeget öltött magára.

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ilyen sokan

2016.02.26.
A rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma hazánkban, a 113 ezerrel több munkahely van, mint egy éve, 4 millió 240 ezren dolgoznak. A munkanélküliségi ráta pedig továbbra is 6,2 százalékon áll, így már fél éve 300 ezer alatt van a munkanélküliek száma.

4 százalék feletti reálbér-növekedés 2015-ben

2016.02.20.
Kimagasló mértékben, 4,3 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek tavaly, ezzel 3 éve folyamatosan emelkednek a reálbérek hazánkban. A versenyszférában decemberben is tekintélyes, 59 ezres létszámbővülés ment végbe 2014 decemberéhez képest.

A magyar kormány kottájából játszik a Morgan Stanley

2016.02.15.
A londoni székhelyű globális bankcsoport, a Morgan Stanley elemzői szerint Magyarország sérülékenységi mutatója javult legjobban a 2008-as állapothoz képest, ráadásul helyzete tovább javulhat, és még az idén felminősíthetik. Ha így lesz, kardjába dől-e Inotai András, Vértes András és a többi balliberális spin doctor?

A Magyar Közlönyben is megjelentek a csok szabályai

2016.02.11.
Ennek pedig azért van jelentősége, mert több ellentmondásos információ, illetve kritika, javaslat látott napvilágot az elmúlt hetekben a feltételekről, számokról, milliókról, négyzetméterekről, most viszont hivatalosan is kijött a rendelet, 12 pontban összegezzük.

Újra lehet nemzeti légitársaságunk?

Új magyar légitársaság megalapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó. A Malév négy évvel ezelőtti megszűnését az egész idegenforgalom megérezte, a céget Brüsszelben felnyomó Wizz Air viszont él és virul. Tőlem függetlenül, mert nem vagyok hajlandó felszállni egyetlen járatára sem.
Címkék: Malév

Véget ér az Uber-sofőrök adómentes jó világa

2016.02.06.
Tájékoztatót készített az adóhatóság az Uber-sofőrök számára, hogy a csak adószámmal folytatható tevékenység után mikor, hogyan kell adót, áfát fizetni, akár cégként, akár magánemberként, mi van a közösségi adószámmal, a számlaadással, hogyan kell bejelentkezni a NAV-hoz. Egyszer pedig eljöhet az idő, amikor a milliárdos bevételű Uber is adót fizet…

Ballibék aggódnak a családi otthonteremtés miatt

2016.01.26.
A devizahitelek miatt nem aggódtak, de a csok-on már hetek óta igen paráznak ballibék. Hogy csalni, visszaélni fog mindenki, építkezési számlákat, meddőségi papírokat hamisítani, meg egyébként is csak az új gazdagoknak jó. Ezek szerint adózni is fölesleges, mert csalásra alkalmas…

Ezeket a cikkeket olvastad már?