Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

2020.01.10. | Pintér M. Lajos

Házmestertempó vagy közszolgálat? A be- és feljelentésnek hagyománya van az országban, persze a hatóság és a társadalom profitálhat is ebből.

Tovább
Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Tovább
Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Tovább

Véget ér az Uber-sofőrök adómentes jó világa

2016.02.06.
Tájékoztatót készített az adóhatóság az Uber-sofőrök számára, hogy a csak adószámmal folytatható tevékenység után mikor, hogyan kell adót, áfát fizetni, akár cégként, akár magánemberként, mi van a közösségi adószámmal, a számlaadással, hogyan kell bejelentkezni a NAV-hoz. Egyszer pedig eljöhet az idő, amikor a milliárdos bevételű Uber is adót fizet…

Ballibék aggódnak a családi otthonteremtés miatt

2016.01.26.
A devizahitelek miatt nem aggódtak, de a csok-on már hetek óta igen paráznak ballibék. Hogy csalni, visszaélni fog mindenki, építkezési számlákat, meddőségi papírokat hamisítani, meg egyébként is csak az új gazdagoknak jó. Ezek szerint adózni is fölesleges, mert csalásra alkalmas…

Felújítják-e Ferihegy és a város közötti gyorsforgalmi utat?

2016.01.25.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elképzelései között szerepel Ferihegy és a város közötti kapcsolat rendezése - tudta meg a Blogstar Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől. A projektre a miniszter tudomása szerint lesz uniós forrás.

Lesz-e nagyobb hitelkihelyezés 2016-ban?

2016.01.23.
A bankszövetség és a Nemzetgazdasági Minisztérium között korrekt és konstruktív egyeztetések zajlanak annak érdekében, hogy a kihelyezett hitel nagyságrendje növekedjen - válaszolta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Blogstar kérdésére.

Fizess adót, ha uberkedni akarsz

2016.01.19.
Sok érv, vélemény elhangzott hétfő reggel óta a taxisok és az uberesek ügyében, ám egy valamit sokan elfelejtettek, jelesül, az uberesek pénzt keresnek a személyszállítással. A NAV eddigi ellenőrzései során minden egyes uberes sofőr megbukott. Van még egy kérdés: az utasok biztonsága.

Lego nagyhatalom maradunk

2016.01.15.
Harmincmilliárdos beruházással, 1600 új munkahellyel bővíti a Lego nyíregyházi gyárát. A dán világcég a gyerekek legnagyobb örömére évente húszmilliárd Lego-kockát készít, amelyek kompatibilisek (!) az ötven éve gyártottakkal is. A játékok – amelyeket a gyerekek mindig kikönyörögnek szüleiktől - fröccsöntését csak a dániai, a svájci és a magyarországi üzemben végzik.

A vártnál jobban alakult 2015-ben a gazdaság, pukkadnak ballibék

2016.01.06.
Még a kormány sem remélte, hogy 2015-ben ilyen jól teljesít a gazdaság, ilyen jól alakulnak a makrogazdasági mutatók - derült ki a nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. A balliberális média pedig pukkad és igyekszik kicsinyíteni, sőt, negatívan beállítani az eredményeket.

Már lehet érdeklődni az új otthonteremtési kedvezményekről

2016.01.03.
A jövő héttől hívható lesz Emmi 06-1-795-31-68 telefonos ügyfélszolgálata, továbbá a tárca www.csalad.hu oldalán is elérhetőek lesznek a részletes információk a családi otthonteremtési kedvezmény igényléséről. A Blogstar összefoglalja, amit jelenleg tudhatunk a Magyar Közlönyből.

Gazdasági tükörkép 2015 (4. rész)

2015.12.30.
2010-ben egy csőd szélén tántorgó országból 2015-re Európa egyik legbiztosabb állama lett Magyarország. Varga Mihály magyar nemzetgazdasági minisztert választották idén az év pénzügyminiszterének a kelet-közép európai régióban. Összefoglalónk 4. része következik.
Címkék: gazdaság

Gazdasági tükörkép 2015 (3. rész)

2015.12.29.
Kedvező OECD-előrejelzés Magyarországról, magyar cégek is részt vesznek a szerb privatizáció, bemutatták a napelemes autót Kecskeméten, 23 éves csúcson a foglalkoztatottság, 256 forintos frankárfolyam mellett törleszthetnek az autóhitelesek is – nem alakult rosszul a gazdaság harmadik negyedéve sem.
Címkék: gazdaság

Ezeket a cikkeket olvastad már?