Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

2020.02.14. | Tündi

Igazán örömteli hír érkezett: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladva a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) …

Tovább
Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Tovább
Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Tovább

Igazi sikersztori a Magyar Állampapír Plusz

2019.09.16.
Ragnar Volarus
A várakozások felett teljesít a Magyar Állampapír Plusz, június óta mintegy 2000 milliárd forintért vásárolt a lakosság az új megtakarítási formából - nyilatkozta Varga Mihály pénzügyminiszter.

25 százalékkal nő a kutatási és fejlesztési tevékenységek állami támogatása

2019.09.15.
Kálovics Tibor
Palkovics László innovációs és technikai miniszter a hétvégén bejelentette, hogy jövőre 25 százalékkal emelik a kutatási és a fejlesztési tevékenység állami támogatását mivel a kormány szeretné növelni Magyarország szerepét az innováció területén.
Címkék: innováció

Újabb személycsere a BKIK-nál

2019.09.11.
Ragnar Volarus
Úgy fest a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál csak a hosszú nyári szabadságok idejére költözött nyugalom a falak közé. De itt a szeptember és vele az újabb személyi változás a felsővezetésben.
Címkék: BKIK

Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

2019.09.06.
Különösen a német ipar gyengélkedése fényében minden várakozást felülmúlt a magyar ipari termelés kétszámjegyű júliusi növekedése - kommentálták elemzők a pénteken megjelent előzetes adatokat.

Növekszik a GDP és az átlagbér is

2019.08.30.
Két egészen érdekes, mindenki számára fontos adatot közölt a Központi Statisztikai Hivatal. Emelkedik a GDP és az átlagbér is.

Miért kerül 330 forintba egy euró?

2019.08.28.
Benne volt a levegőben, hogy eléri a 330 forintos lélektani határt a forint/euró árfolyam és szerdára ez be is következett. De miért?

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

2019.08.28.
Kálovics Tibor
A KSH közleménye szerint a május-júliusi időszakban 34 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a munkaerőpiacon az egy évvel korábbi periódushoz képest. Az előző háromhavi időszakhoz képest a munkavállalók száma szintén emelkedett.
Címkék: foglalkoztatás, KSH

Jó hír az autósoknak, szerdától még olcsóbban tankolhatnak

2019.08.14.
Dorogi László
A Mol Nyrt. múlt hét péntek után ismét csökkentette az üzemanyagok nagykereskedelmi árát, a 95-ös benzin literenkénti átlagárát bruttó 9, a gázolajét 7 forinttal mérsékelte.

Ingatlanpiac: egyre több az egymillió forint négyzetméterár felett értékesített ingatlan

2019.08.11.
Kálovics Tibor
A Duna House közleménye szerint az idei év első felében kétszeresére nőtt az egymillió forint négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi időszakhoz képest.
Címkék: ingatlanpiac

Nőtt a kereslet az arany iránt

2019.08.04.
Kálovics Tibor
A jegybanki aranykészletek növekedése miatt 218.7 tonnára nőtt az arany kereslete 2019 első félévében ez az adat három éve a legmagasabbnak számít.

Ezeket a cikkeket olvastad már?