Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

2020.01.10. | Pintér M. Lajos

Házmestertempó vagy közszolgálat? A be- és feljelentésnek hagyománya van az országban, persze a hatóság és a társadalom profitálhat is ebből.

Tovább
Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Tovább
Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Tovább

Na, ilyen az adócsökkentés költségvetése

2016.04.26.
Emlékeznek, amikor 2006-ban Gyurcsány, mint Steimann, a grófnő belenézett a kamerába, és azt fuvolázta, kormánya az adócsökkentés kormánya lesz… Persze, egy szó sem volt igaz. A ma benyújtott, 2017-es költségvetés viszont valódi adó- és áfacsökkentést jelent... Pontokba szedtük.

A tej, a tojás, a baromfi is követi a malachúst

A sertéshús után a tej, a tojás és a baromfi áfája is 5 százalékra csökkenhet jövőre, és mérsékelhetik az éttermi szolgáltatások és az internethasználat forgalmi adóját is. Emellett további 100 milliárdot terveznek lakástámogatásra költeni 2017-ben. Hamarosan bejelentkeznek a halasok is.

Ismét vásárolhatunk vasárnap

2016.04.11.
Visszavonja a kormány a vasárnapi boltzárról szóló törvényt - jelentette be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Akár már most vasárnap kinyithatnak a boltok, ha a héten a Parlament megszavazza a törvény visszavonását. Ismét vásárolhatunk vasárnap. A kormány már be is nyújtotta a törvénymódosítást.

Mindent visszafizettünk az IMF-nek

2016.04.06.
A pannon puma fülsiketítő dübörgése közepette, a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok gazdaságpolitikai hibái miatt 2008 őszére csődbekerült az ország, az IMF-re volt szükség. A szavazók szerencsére 2010-től hivatalosan is eltanácsolhatták a ballib Mekk Mestereket az ország irányításától - a mai nap visszafizettük az IMF-hitelt.

Milliárdok folynak be az ekáerből

2016.03.29.
Csak 2016-ban majd 2,5 milliárd bevételt hozott az ekáer – védte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Erről ugyanis az a Magyar Nemzet igyekezett félretájékoztatni az adózókat, amely tavaly februárban pár bravúros óra alatt vadonatúj köpönyeget öltött magára.

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ilyen sokan

2016.02.26.
A rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma hazánkban, a 113 ezerrel több munkahely van, mint egy éve, 4 millió 240 ezren dolgoznak. A munkanélküliségi ráta pedig továbbra is 6,2 százalékon áll, így már fél éve 300 ezer alatt van a munkanélküliek száma.

4 százalék feletti reálbér-növekedés 2015-ben

2016.02.20.
Kimagasló mértékben, 4,3 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek tavaly, ezzel 3 éve folyamatosan emelkednek a reálbérek hazánkban. A versenyszférában decemberben is tekintélyes, 59 ezres létszámbővülés ment végbe 2014 decemberéhez képest.

A magyar kormány kottájából játszik a Morgan Stanley

2016.02.15.
A londoni székhelyű globális bankcsoport, a Morgan Stanley elemzői szerint Magyarország sérülékenységi mutatója javult legjobban a 2008-as állapothoz képest, ráadásul helyzete tovább javulhat, és még az idén felminősíthetik. Ha így lesz, kardjába dől-e Inotai András, Vértes András és a többi balliberális spin doctor?

A Magyar Közlönyben is megjelentek a csok szabályai

2016.02.11.
Ennek pedig azért van jelentősége, mert több ellentmondásos információ, illetve kritika, javaslat látott napvilágot az elmúlt hetekben a feltételekről, számokról, milliókról, négyzetméterekről, most viszont hivatalosan is kijött a rendelet, 12 pontban összegezzük.

Újra lehet nemzeti légitársaságunk?

Új magyar légitársaság megalapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó. A Malév négy évvel ezelőtti megszűnését az egész idegenforgalom megérezte, a céget Brüsszelben felnyomó Wizz Air viszont él és virul. Tőlem függetlenül, mert nem vagyok hajlandó felszállni egyetlen járatára sem.
Címkék: Malév

Ezeket a cikkeket olvastad már?