Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Kérészéletű a magyar cégek többsége

Kérészéletű a magyar cégek többsége

2019.07.30. | Dorogi László

A KSH legfrissebb adataiból az derül ki, hogy a magyar vállalkozások kétharmada az alapítástól számított öt éven belül megszűnik.

Tovább
Csaknem kétszáz orvosi rendelővel gazdagodik a magyar vidék

Csaknem kétszáz orvosi rendelővel gazdagodik a magyar vidék

Tovább
Újabb négy megyére terjed ki a munkaerő-piaci reformprogram

Újabb négy megyére terjed ki a munkaerő-piaci reformprogram

Tovább

Tagállamok vennék át az áruforgalom-ellenőrző rendszerünket

2015.10.27.
Más uniós tagállamok is szeretnék átvenni a magyar elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszert. Az ekáer sikere csapás az áfát fiktív kereskedelem után visszaigénylő csalóknak, csapás az utóbbiak személyiségi jogaiért aggódó balliberálisoknak, ám a diktatórikus rendszer év végéig 60 milliárd forintot hozhat az országnak.

Az ellenzék megalakította a gazdaellenes ligát

2015.10.26.
Az ellenzék - függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali - mindent elkövet azért, hogy a magyar föld bárkié legyen, csak ne a magyar gazdáké - mondta Fazekas Sándor az állami tulajdonban levő termőföldek magántulajdonba adásáról tartott sajtótájékoztatóján.

Ismét meg kell küzdeni a magyar mézért

2015.10.21.
Az akácfaerdők megvédése után ismét küzdelemre készülnek a magyar méhészek, ezúttal az ipari hamisítványnak bizonyult kínai olcsó „méz” importja ellen lépnek fel Brüsszelben, román és szlovák méhészek is jelezték csatlakozásukat. A dátum október 30., a helyszín a belga főváros.
Címkék: méztermelés

Migrációs kiadások nem számíthatnak bele a költségvetési hiányba

2015.10.21.
Magyarország súlyos milliárdokat költ a migránsáradat okozta helyzetben és összegnek csupán töredékét fedezi az EU. A Blogstar.hu információi szerint ezért a magyar kormány azt szeretné elérni, hogy költségvetési hiány számítása során az unió ne vegye figyelembe a migrációval kapcsolatos kiadásokat, mivel azok rendkívüli és egyszeri tételeknek tekintendők.

Hetvenezer embert szolgálhat ki a BIOFIVE egri égetőüzeme

2015.10.17.
Egyedülálló fejlesztést mutattak be október 15.-én, a BIOFIVE Zrt. egri szennyvíziszap-égető üzemében. Dr. Garamszegi Gábor BIOFIVE CEO tulajdonosa elmondta: a közel másfélmilliárdos fejlesztés ártalmatlanítja a szennyvíziszapot, abból energiát nyer, és nem bocsát ki káros anyagokat. Az égetőmű Eger és környéke mintegy hetvenezer lakosát képes kiszolgálni.
Címkék: BIOFIVE

A Duna-medence környezete volt a téma a Kvassay-konferecián

2015.10.15.
A Duna-medence környezeti kérdései címmel szervezett csütörtökön Kvassay Jenő Emlékkonferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a BIOFIVE Zrt. együttműködésével. A résztvevők szerint a Duna-régió klíma-, talaj- és vízadottságait figyelembe véve, az érintett dunai országok mérnöki, technológiai összefogással az európai fenntartható fejlődés motorjai lehetnek és környezetipari mintaként is szolgálhatnak.
Címkék: Duna

Hisztinek bizonyult a vasárnapi pihenőnap elleni kampány

Az adatok és a piaci szereplők véleménye alapján értelmetlen hisztinek és riogatásnak bizonyult a vasárnapi pihenőnap elleni kampány, növekszik a kiskereskedelmi forgalom, az emberek alkalmazkodtak az új szabályokhoz, munkaerőhiány van az ágazatban. Hol vannak a bezárások, a több tízezres elbocsátások?

Borászok szerint emlékezetes évjárat lehet az idei év

2015.10.10.
Emlékezetes évjárat lehet a 2015-ös mennyiségi és minőségi szempontból is a borászok szerint - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke a Magyar Hírlap szombati számában.
Címkék: bor

Dinamikusan növekednek a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatok

2015.10.07.
Megnövekedett az érdeklődés Magyarország iránt, évről-évre jelentősen növekszik az Egyiptomba irányuló magyar export és számos területen, például vasútfejlesztésben, infúzió-gyártásban, könnyűszerkezetű lakásépítésekben, vagy baromfitenyésztésben óriási lehetőség előtt áll a magyar külkereskedelem – mondta el Kairóban hazánk egyiptomi nagykövete, dr. Kveck Péter magyar újságíróknak egy sajtóbeszélgetés során.
Címkék: Egyiptom

Új fejezet nyílhat a Bank of China magyarországi központjával

2015.10.04.
A budapesti a Bank of China kelet- és közép-európai regionális RMB klíring központjának megnyitása új időszámítást jelenthet a magyar gazdaságnak, a renminbi (népi pénz) a kínai nemzeti deviza hivatalos elnevezése. Az esemény fontosságát és Magyarország sikerét jelenti, hogy több balliberális portál egyszerűen elhallgatta az eseményt, arról nem jelentetett meg hírt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?