Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

2020.02.14. | Tündi

Igazán örömteli hír érkezett: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladva a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) …

Tovább
Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Tovább
Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Tovább

Magasabb lesz a tigázosok gázszámlája

A volt tigázos fogyasztók a Főgáztól novemberben fogják megkapni az első számlát. A növekvő havidíj az úgynevezett részszámlásokat érintheti, vagyis azokat, akik nem a tényleges fogyasztásukat, hanem egy havi fix díjat fizettek minden hónapban.

A magyar gyakorlatról vesz mintát az EU

Az utóbbi időben egyre többet hallani a PRIIPs, illetve KID, rövidítéseket, hiszen vészesen közeledik annak az új európai uniós szabálynak az életbelépése. Ez jövő évtől a lakossági befektetési csomagtermékekhez, illetve a biztosítási alapú befektetési termékekhez kapcsolódóan kötött formájú és tartalmú írásbeli tájékoztatási kötelezettséget vezetne be.

Széleskörű kormányzati egyeztetés a járulékcsökkentésről

Kedvező parlamenti döntés esetén nő a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi határa, a köztehercsökkentés mellett egyszerűsödnek az eho szabályai, a cafeteria tervezett módosítása pedig 1,5 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál, továbbá bővülnek a vállalkozások fejlesztésekhez kötődő adókedvezményei is – hangsúlyozta egyebek mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Negyven százalékos reálbáremelkedés várható öt év alatt

A rendszerváltoztatástól az emberek azt várták, hogy mielőbb ausztriai színvonalon élhessenek. Ez a vágy egyelőre nem valósult meg, sajnos a bérek továbbra is jócskán elmaradnak a nyugat-európai átlagtól. A kormány béremelési szándékai azonban biztatóak ezen a területen is.

Magyarország vezető turisztikai hatalom lehet Közép-Kelet-Európában

A magyar turizmus sikerei nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországot megkülönböztetett figyelem övezi a nemzetközi gazdasági fórumokon. Ha a tények, a gazdasági adatok alapján ítélik meg hazánkat, akkor minden szakember elismeréssel szól arról a teljesítményről, amelyet az elmúlt hat esztendőben elértünk.

Lázár-siker aszfaltkeverő ügyben Brüsszelben

Szép eredménnyel zárult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Brüsszeli tárgyalása. Az úgynevezett aszfaltkeverő ügyben három éve zajlik a huzavona. A vita arról szólt, hogy a 2013-as ellenőrzésekor az Európai Bizottság szerint Magyarország korlátozta a versenyt az EU-s finanszírozású útépítési pályázatoknál azzal, hogy csak olyan cégek indulhattak, amelyeknek az adott úttól legfeljebb 50 kilométerre van aszfaltkeverő üzeme.

Az együttműködés a közös agrármarketing alapja

2016.10.11.

Újabb ízek fejlesztésére készülnek Szatmárban

’Magyar értéket minden asztalra, legyen általunk egészségesebb a világ’ – ez volt a mottója annak az ünnepélyes keretek között aláírt konzorciumi szerződésnek, amely a Szatmár ízeinek, a szatmárikumoknak további kutatást és fejlesztését célozza. A szerződést Bíró Csaba, az Agricolae Kft. és Szaplonczai Sándor, a JONACO Kft. ügyvezetője írta alá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison.

Katonai világjátékokat is rendezhetünk

Van esély arra, hogy a magyar főváros rendezze 2023-ban a Katonai Világjátékokat. Erről és más fontos kérdésről a turisztikai kormánybiztos tárgyalt Brüsszelben. Bienerth Gusztáv a szeptember végi kétnapos brüsszeli kapcsolatépítő látogatáson az uniós tagállamok közötti szakmai együttműködést szorgalmazta.

Demszkyt is meghallgatná az Alstom-bizottság

Szakemberek meghallgatásával folytatta munkáját az Alstom Metrókocsi Beszerzéseket Vizsgáló Ideiglenes Bizottság. A Fővárostól, illetve a BKV-tól kapott, több ezer oldalas iratanyag áttekintése közben olyan jogi és közbeszerzéssel kapcsolatos kérdések merültek fel, amelyek szükségessé tették szakértők bevonását is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?