Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

2020.01.10. | Pintér M. Lajos

Házmestertempó vagy közszolgálat? A be- és feljelentésnek hagyománya van az országban, persze a hatóság és a társadalom profitálhat is ebből.

Tovább
Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Tovább
Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Tovább

Katonai világjátékokat is rendezhetünk

Van esély arra, hogy a magyar főváros rendezze 2023-ban a Katonai Világjátékokat. Erről és más fontos kérdésről a turisztikai kormánybiztos tárgyalt Brüsszelben. Bienerth Gusztáv a szeptember végi kétnapos brüsszeli kapcsolatépítő látogatáson az uniós tagállamok közötti szakmai együttműködést szorgalmazta.

Demszkyt is meghallgatná az Alstom-bizottság

Szakemberek meghallgatásával folytatta munkáját az Alstom Metrókocsi Beszerzéseket Vizsgáló Ideiglenes Bizottság. A Fővárostól, illetve a BKV-tól kapott, több ezer oldalas iratanyag áttekintése közben olyan jogi és közbeszerzéssel kapcsolatos kérdések merültek fel, amelyek szükségessé tették szakértők bevonását is.

A magyar kormány sikere a CETA tárgyalásokon

A CETA megállapodás új piacokat hoz létre, jobb hozzáférést biztosítva az európai szolgáltatóknak a tengeri, a távközlési, a mérnöki, környezetvédelmi és a számviteli területekhez. Megkönnyíti a szakmai képesítések elismerését, és új lehetőségeket teremt különösen az építész, a számviteli és mérnöki pályán dolgozóknak. A magyar kormány terveinek megfelelően sikerült átalakítani a tervezetet.

Örvendetesen csökkent a munkanélküliség

2016.09.27.
A rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta, a foglalkoztatottak száma pedig nem volt ilyen magas hazánkban. A KSH legfrissebb adatait elemezte ma Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A magyarok sokat dolgoztak a felminősítésért

A magyar gazdaságpolitika sikeres. Egyértelműen ez az üzenete annak, hogy a Fitch Ratings májusi felminősítése után a napokban a Standard&Poor’s (S&P) hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelte vissza Magyarországot. Ez azt jelenti, hogy beérett a magyar gazdaság jó teljesítményének gyümölcse, a magyar emberek jól dolgoztak. Szakértők megjegyezték, a felminősítés már hosszú ideje kijárt volna az országnak.

Kínában is fertőtlenítünk

2016.09.20.
A magyar alapítású, hazai és külföldi oktatási intézményekkel is együttműködő, Jeremie-finanszírozott egészségügyi startup, a HandInScan kínai kórházakban is helyet kap. Erről a G20 csúcs keretében született megállapodás.

Magyar talámány segíthet kínai betegek millióin

2016.09.15.
Együttműködési megállapodást írt alá Shanghai Newsummit Biopharma csoport, Kína egyik legfontosabb orvostechnológia fejlesztőcége és a légúti betegségek speciális kezelésére szakosodott magyar Indiso Kft. A megállapodás értelmében a magyar cég által kifejlesztett technológiákat és kezeléseket tesztelik és implementálják kínában a krónikus légúti betegségek kezelésére.

Mobiltárcát vezet be a GRÁNIT Bank

2016.09.09.
Charlotte
A GRÁNIT Bank 2016. szeptember 15-től, azaz jövő csütörtöktől elindítja – a Mastercard hazai és nemzetközi szakértői, valamint a GRÁNIT Bank fejlesztési csapata által kifejlesztett, és több hónapon át zárt körben tesztelt – GRÁNIT Pay szolgáltatását, amely egy újgenerációs, a Mastercard technológiáján alapuló banki mobiltárca.

Átadták a Magyar Termék Nagydíj Pályázat díjait

2016.09.06.
Charlotte
Több elismerést is kapott a MÁV-START, ami bizonyos tekintetben egyedülálló az egész kontinensen, hiszen nincs még egyetlen olyan személyszállító cég, amely járműveket is tud gyártani saját magának – a vállalkozás él is ezzel a lehetőségekkel. Többek között díjat vehetett át az Édes Napok nevű rendezvényt szervező cég is.

Egyre többen keresik az új dinnyefajtákat

2016.08.24.
Charlotte
Véget ért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrármarketing Centrum (AMC) egy hónappal ezelőtt, július közepén elindított, a magyar dinnyét promotáló programja. A cél az volt, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét a kiváló minőségű hazai görög- és sárgadinnyére, illetve megismertessék a vásárlókkal az új fajtatípusokat és termékeket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?