Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

Özönlenek a névtelen súgások az adóhivatalhoz

2020.01.10. | Pintér M. Lajos

Házmestertempó vagy közszolgálat? A be- és feljelentésnek hagyománya van az országban, persze a hatóság és a társadalom profitálhat is ebből.

Tovább
Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Dobra verik a Hollóházi Porcelángyárat

Tovább
Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege

Tovább

Hétmilliárdos támogatás kistelepüléseknek

Főként óvodák, iskolák, sportlétesítmények, utak felújítására szolgál a kistelepülések számára biztosított, összesen hét milliárd forintos támogatás. Az elnyert összegek közül a legnagyobb 30 millió forint volt, a legkisebb pedig 1 millió forint, amelyet intézmények felújítására lehet fordítani.

A Moody’s is felminősítette Magyarországot

A Fitch és a Standard and Poor’s után a Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába sorolta a magyar állampapírokat, tudatta a szaktárca közleménye. A magyar gazdaságpolitika sikereit így a nemzetközi szervezetek és a piaci befektetők után már mind a három nagy hitelminősítő is elismeri.

Magasabb lesz a tigázosok gázszámlája

A volt tigázos fogyasztók a Főgáztól novemberben fogják megkapni az első számlát. A növekvő havidíj az úgynevezett részszámlásokat érintheti, vagyis azokat, akik nem a tényleges fogyasztásukat, hanem egy havi fix díjat fizettek minden hónapban.

A magyar gyakorlatról vesz mintát az EU

Az utóbbi időben egyre többet hallani a PRIIPs, illetve KID, rövidítéseket, hiszen vészesen közeledik annak az új európai uniós szabálynak az életbelépése. Ez jövő évtől a lakossági befektetési csomagtermékekhez, illetve a biztosítási alapú befektetési termékekhez kapcsolódóan kötött formájú és tartalmú írásbeli tájékoztatási kötelezettséget vezetne be.

Széleskörű kormányzati egyeztetés a járulékcsökkentésről

Kedvező parlamenti döntés esetén nő a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi határa, a köztehercsökkentés mellett egyszerűsödnek az eho szabályai, a cafeteria tervezett módosítása pedig 1,5 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál, továbbá bővülnek a vállalkozások fejlesztésekhez kötődő adókedvezményei is – hangsúlyozta egyebek mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Negyven százalékos reálbáremelkedés várható öt év alatt

A rendszerváltoztatástól az emberek azt várták, hogy mielőbb ausztriai színvonalon élhessenek. Ez a vágy egyelőre nem valósult meg, sajnos a bérek továbbra is jócskán elmaradnak a nyugat-európai átlagtól. A kormány béremelési szándékai azonban biztatóak ezen a területen is.

Magyarország vezető turisztikai hatalom lehet Közép-Kelet-Európában

A magyar turizmus sikerei nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországot megkülönböztetett figyelem övezi a nemzetközi gazdasági fórumokon. Ha a tények, a gazdasági adatok alapján ítélik meg hazánkat, akkor minden szakember elismeréssel szól arról a teljesítményről, amelyet az elmúlt hat esztendőben elértünk.

Lázár-siker aszfaltkeverő ügyben Brüsszelben

Szép eredménnyel zárult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Brüsszeli tárgyalása. Az úgynevezett aszfaltkeverő ügyben három éve zajlik a huzavona. A vita arról szólt, hogy a 2013-as ellenőrzésekor az Európai Bizottság szerint Magyarország korlátozta a versenyt az EU-s finanszírozású útépítési pályázatoknál azzal, hogy csak olyan cégek indulhattak, amelyeknek az adott úttól legfeljebb 50 kilométerre van aszfaltkeverő üzeme.

Az együttműködés a közös agrármarketing alapja

2016.10.11.

Újabb ízek fejlesztésére készülnek Szatmárban

’Magyar értéket minden asztalra, legyen általunk egészségesebb a világ’ – ez volt a mottója annak az ünnepélyes keretek között aláírt konzorciumi szerződésnek, amely a Szatmár ízeinek, a szatmárikumoknak további kutatást és fejlesztését célozza. A szerződést Bíró Csaba, az Agricolae Kft. és Szaplonczai Sándor, a JONACO Kft. ügyvezetője írta alá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtison.

Ezeket a cikkeket olvastad már?