Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

2020.02.14. | Tündi

Igazán örömteli hír érkezett: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladva a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) …

Tovább
Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Tovább
Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Tovább

Index-vádak és a valóság tényei egy tanulmány ürügyén

Az Index tegnap két cikket közölt (első és második) egy decemberben megjelent, a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. által kiadott "Monetáris politikai innovációk" című tanulmánnyal kapcsolatban.

Rekordévet zár a külkereskedelem 2016-ban

A magyar külkereskedelem 2016-ban minden szempontból rekordévet zár. Magyarország erősödésében a külgazdaság fontos szerepet játszik, a magyar gazdaság növekedését minden korábbinál nagyobb mértékben alátámasztja a külkereskedelmi teljesítmény.

500 milliárd forinttal stabilabb államháztartás

A gazdaság teljesítménye és a kormány meghozott intézkedései nyomán 490 milliárd forinttal több adó és járulék folyt be a költségvetésbe 2016-ban, mint egy évvel korábban. Köszönhető ez főként annak, hogy egyre több embernek van munkája, valamint emelkednek a keresetek mind a verseny-, mind a közszféra számos területén.

Az ország erősödését a nyugdíjasok is érezzék!

A kormányzat fontos célja volt, hogy Magyarország erősödését a nyugdíjasok is érezzék. Összesen 2,7 millió embernek növekszik a nyugdíja januártól. A nyugdíjemelés, az Erzsébet-utalvány és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése a biztonságot tudja garantálni a nyugdíjasok számára.

Hetente kétszer is változhat a cigaretta ára

A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánygyártmányok adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lesznek értékesíthetők.

Szívet melengető adócsökkenések mától

Január elsejétől több lakossági és vállalati adó és más közteher mértéke is szívet melengetően csökken. Olcsóbb lesz például a baromfihús és a tojás, de kevesebbet kell fizetni az internetezésért is. Mérséklődik továbbá a társasági adó és a kiva mértéke is.

A nagy bejelentések időszaka

A nagy bejelentések időszaka volt 2016 negyedik negyedéve. Negyven százalékos reálbér-emelkedés várható öt év alatt, 9 százalékos lesz a vállalati nyereségadó, 10 ezer forintos ajándék a nyugdíjasoknak, hazánk élen a családok támogatásában, jövőre havonta 30 ezer forintot tud megtakarítani a mintegy 350 ezer kétgyerekes család. Eco-Blogstar, 2016. 4. rész.

Több elismerés jutott a MÁV-START-nak

A gazdaság bővülése jótékony hatást gyakorolt a bérek emlekedésére. Erről már a harmadik negyedévben is érkeztek kedvező adatok. A Standard & Poor’s is felminősítette hazánkat, s a dinnyetermesztők is kedvező évet zárhattak a ballib időszak hozzá nem értő szabályozást meghaladó új gazdaságpolitikának köszönhetően. Eco-Blogstar, 2016. 3. rész.

Megszabadultunk az IMF vérszívó gyámkodássától

Az esztendő második negyedéve meghozta a régen várt felminősítések első fecskéjét. Áprilisban a Fitch Ratings sorolta befektetésre ajánlott kategóriába Magyarországot. Visszafizettük a súlyos hiteleket, ezzel megszabadultunk az IMF rabságától. Újból vásárolhatunk vasárnap, bejelentették: idén már újabb termékek áfája lesz öt százalék. Eco-Blogstar, 2016. 2. rész.

Az idei siker első eredményei már év elején mutatkoztak

A gazdaság erősödésének már 2016. elején is voltak előjelei. A Eco-Blogstar természetesen nyomon követte ezeket. A munkanélküliség csökkenésének fontos állomásait éppúgy, mint a kezdeti fontos fejlesztéseket. Február elején jelentek meg a Magyar Közlönyben a gazdaságélénkítés és az otthonteremtés, a CSOK részletszabályai. Eco-Blogstar, 2016. 1. rész.

Ezeket a cikkeket olvastad már?