Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

2019.09.06. | blogstar

Különösen a német ipar gyengélkedése fényében minden várakozást felülmúlt a magyar ipari termelés kétszámjegyű júliusi növekedése - kommentálták elemzők a pénteken megjelent előzetes adatokat.

Tovább
Növekszik a GDP és az átlagbér is

Növekszik a GDP és az átlagbér is

Tovább
Miért kerül 330 forintba egy euró?

Miért kerül 330 forintba egy euró?

Tovább

Megjelent a minimálbéremelésről szóló kormányrendelet

Mérföldkőhöz érkeztünk, a szociális partnerekkel sikerült megállapodnunk a minimálbér és garantált bérminimum összegéről. A megkötött megállapodás lehetővé teszi, hogy 2-3 százaléknál nagyobb mértékű gazdasági növekedés is lehetővé váljon a következő években, mondta Varga Mihály szakminiszter. Most megjelent a részleteket tartalmazó kormányrendelet.

Berlinbe repült a 11 milliomodik légiutas

Idén decemberben már a 11 milliomodik utasát köszönthette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A légikikötő forgalma a harmadik egymást követő évben döntött rekordot, idén eddig 10 százalékkal bővült az utasszám. A különleges pillanatot az airberlin légitársasággal ünnepelte a repülőtér, amelynek utasa a reggeli járattal indult Berlin Tegel repülőterére.

Egészségügy: a béremelés dinamikusan folytatódik

Az egészségügyben dolgozók részére fontos bejelentés hangzott el, amely több mint nyolcvan milliárd forint sorsáról hozott hírt. Ezek szerint 2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben.

Magyarország erősödik, komoly többlet az államháztartásban

Az elmúlt hónapok adatai rendre azt mutatták, hogy másfél évtizede nem volt ilyen stabil az államháztartás helyzete, mint napjainkban. Nincs ez másként novemberben sem, amikor az államháztartás egyenlege 59,3 milliárd forintos többlet mutat. A kedvező tendencia egyértelműen bizonyítja, hogy a kormány felelősségteljes gazdálkodást folytat, ennek eredményét pedig minden magyar ember megtapasztalhatja, írja a nemzetgazdasági tárca közleménye.

Óriáshitel-program a gazdaság élénkítéséhez

A gazdaságélénkítés legjelentősebb programjának keretében új eszközöket – közel 550 milliárd forintot – állít csatasorba a kormány jövő év februárjától. A lehetőségek az ország kevésbé fejlett térségeiben is gyorsan és könnyen elérhetőek lesznek, elősegítve a vidék felzárkózását. Forrást többek között infokommunikációs fejlesztésekre, energiahatékonysági beruházásokra, kapacitásbővítésre vagy élelmiszeripari komplex beruházásokra lehet igényelni.

Parádés turisztikai fejlesztés lovagláshoz, bicajozáshoz

Európában másutt még nem található fejlesztés szerepel a társadalom aktív kikapcsolódását szolgálni hivatott turisztikai tervek között: a lovastúrákat szolgáló útvonalak. Ezen unikum mellet a kerékpárút-fejlesztés is dinamikus lesz Magyarországon.

Milliók dolgoztak meg a régen várt béremelésekért

A béremelések lehetőségét nem a szerencse hozta, hanem több millió magyar ember dolgozott meg érte. A kormánynak világos célja van, nemcsak azt szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy mindenkinek megérje dolgozni.

Az ellenzék most sem támogatja a rezsicsökkentés védelmét

Hogyan lehet a rossz hírből nemes feladat a kormány számára. Ennek példája az az új konfliktus, amely hazánk rezsicsökkentő politikája és Brüsszel új törekvése között feszül. Az Európai Bizottság ugyanis meg akarja szüntetni a hatósági árakat az energetikában, ami közvetlen támadás a magyar háztartások gazdálkodása ellen.

Húsz éves az orosz-magyar gázszerződés

Hazánk földgázellátása továbbra is biztonságos és megfizethető, amit hosszú távú szerződések is garantálnak. Ezek a kérdések is napirenden voltak egy kiemelten fontos, magas szintű tárgyaláson.

Hazánk az élen a családok támogatásában

Jó hírekről számolt be Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt. Az egészségügy és a szociális területen egyaránt komoly előrelépések történtek az elmúlt esztendőben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?