Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Újra téma a vasárnapi nyitvatartás

Újra téma a vasárnapi nyitvatartás

2019.06.17. | Kecskés István

Nem a teljes zárás, csak a nyitvatartási idő racionalizálása került ismét napirendre – legalábbis az áruházláncok már erről egyeztetnek.

Tovább
Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

Tovább
Klímabaráttá alakítható-e a világgazdaság?

Klímabaráttá alakítható-e a világgazdaság?

Tovább

Idegenforgalmi jelölést kapott a Velencei tó körüli borvidék

2019.03.04.
A Velencei-tó Körzeti Hegyközség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának együttműködésével összesen tizenöt darab idegenforgalmi tájékoztató táblát állított a Velencei-tó körüli közutak bevezető szakaszaira- tudosít az Agrotrend.hu

A tudás lehet a magyar gazdaság rejtett tartaléka

2019.03.03.
Pintér M. Lajos
A szakértő szerint akkor lehet fenntartani a jelenlegi gazdasági növekedést, ha a kormányzat a tudásba fektet, kiaknázza a magyar szürkeállományban rejlő potenciált.

Kiemelt szerepe van az építőiparnak a GDP növekedésében

2019.03.02.
Kálovics Tibor
Regős Gábor a Századvég makrogazdasági kutatócsoportjának vezetője a Magyar Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a GDP növekedéséhez az építőipar és a szolgáltatóipar járult hozzá leginkább az utóbbi időben. 

Wizz Air: új úticélok és 30 millió utas a magyarországi járatokon

2019.03.01.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága és Magyarország hazai légitársasága jelentős mérföldkövet ért el, amikor 30 milliomodik utasát üdvözölte magyarországi járatain. Közben több új úticélokat is bejelentette a légitársaság.
Címkék: úticélok, Wizz Air

10 százalékos béremelést jelentett be a Magyar Posta

2019.03.01.
Átlagosan 10 százalékos lesz a bérfejlesztés az idén a Magyar Postánál a pénteken aláírt bérmegállapodás szerint. A társaság vezérigazgatójának közlése szerint a 2017-ben a szakszervezetekkel kötött bérmegállapodás alapján az elmúlt három évben 32 %-os béremelést hajtottak végre.

Ezek a 2019-es hiányszakmák

2019.03.01.
Ragnar Volarus
Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját. 
Címkék: munkaerőhiány

Gazdaságról közérthetően

2019.02.28.
A BKIK Ipari Tagozatának kezdeményezésére pódiumbeszélgetés-sorozat kezdődött Dr. Bogár László és Dr. Boros Imre részvételével. Az első – teltházas – alkalmat a Lóvasút Rendezvényközpontban szervezték, és igen érdekes témák kerültek terítékre.

A kényszerű adóelkerüléstől a magyar multikig

2019.02.28.
A BKIK Ipari Tagozata által kezdeményezett pódiumbeszélgetés-sorozat első alkalmának bevezető előadásában György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára összefoglalta, milyen örökséget vett át a kormány, 2010 óta milyen alapvető fordulat történt a gazdaságpolitikában, és mi várható a közeljövőben.

Adót emelne a jegybank az egészség jegyében

2019.02.28.
Dorogi László
A Magyar Nemzeti Bank adóemeléssel küzdene az egészség megőrzéséért, drágulhat a virsli, a bacon, a cukrászsütemények, a röviditalok, de a gyorsételek és a cigaretta is.

Orbán Viktor gazdasági évértékelője: Erős ország, erős gazdaság

2019.02.27.
Hat gazdaságpolitikai intézkedéstervet jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitó rendezvényén. Amikor a migráció európai hatásairól beszélünk, a gyermekeinkről, unokáinkról van szó – hívta fel a figyelmet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?