Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Újra téma a vasárnapi nyitvatartás

Újra téma a vasárnapi nyitvatartás

2019.06.17. | Kecskés István

Nem a teljes zárás, csak a nyitvatartási idő racionalizálása került ismét napirendre – legalábbis az áruházláncok már erről egyeztetnek.

Tovább
Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

Jövő héten tárgyalja a költségvetést az Országgyűlés

Tovább
Klímabaráttá alakítható-e a világgazdaság?

Klímabaráttá alakítható-e a világgazdaság?

Tovább

Szegedi étrend-kiegészítők tarolhatnak az USA-ban

2019.03.25.
Sokan esküsznek rá, hogy ha hosszú külföldi útra kell menni autóval, akkor éjszaka kell vezetni. Időhatékony, de igencsak fárasztó ez így, ugyanakkor egy szegedi cég találmánya nekik is segíthet. Ráadásul ez csak a felszín, ennél sokkal komolyabb dolgokkal is foglalkozik a vállalkozás. 

Brexit, EPP, népesedés – kulcskérdések a pódiumon

2019.03.23.
Folytatódott a Dr. Bogár László és Dr. Boros Imre részvételével zajló pódiumbeszélgetés-sorozat, amelyet a BKIK Ipari Tagozata szervezett az aktuális politikai-gazdasági kérdések megvitatására.

Erősödhetnek a magyar és hongkongi gazdasági kapcsolatok

2019.03.22.
Kálovics Tibor
Edward Yau Tang-wah Hongkong Különleges Közigazgatási Régió kormányának kereskedelemért és gazdaságfejlesztésért felelős minisztere csütörtökön a budapesti sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy Hongkong és Magyarország erősíteni kívánja kétoldalú gazdasági kapcsolatait. 

Tíz százalékkal nőtt a Varga Pincészet árbevétele

2019.03.17.
Kálovics Tibor
A Varga Pincészet tulajdonosa tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég az előző évben tíz százalékkal növelte az árbevételét valamint két rangos nemzetközi megmérettetésen is sikerrel szerepelt.
Címkék: bor, mezőgazdaság

Brutálisan emelkedett az építőipar termelése

2019.03.14.
Pintér M. Lajos
A rendkívüli hideg ellenére sikerült elérni a tavaly nyár óta legnagyobbnak számító növekedést, csaknem 30 százalékot!

Szigorú hatósági ellenőrzésekkel tüntetnék el a taxis hiénákat a hazai piacról

Várhatóan még a nyári turistaszezon előtt átfogó hatósági ellenőrzés indul a hazai személyfuvarozási piacon, amelynek célja, hogy megtisztítsa a piacot az illegálisan, vagyis az utasokat megkárosító módon fuvarozóktól - írja az mfor.hu.

Januárban is gyorsabban nőtt a behozatal az exportnál

2019.03.11.
Dorogi László
A KSH hétfőn közzétett adatai szerint a magyar export euróban számított értéke 6,4 százalékkal, az importé pedig 9,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a külkereskedelmi többlet 225 millió euróval, 382 millió euróra mérséklődött.

Kétszámjegyű béremelést jelentett be a Hankook

2019.03.06.
A Hankook Tire Magyarország Kft. 2019-ben átlagosan 13,6 százalékos alapbéremelést hajt végre, a béremelés visszamenőleges hatályú, január 1-jétől lép életbe – közölte a cég.

Az agrárforrásokat is a migránsokra költené Brüsszel, Magyarország tiltakozik

2019.03.05.
Nagy István agrárminiszter is aláírta azt a petíciót, amelyben tiltakozni lehet a Közös Agrárpolitika forrásainak esetleges csökkentése ellen, a tervek alapján az elvont forrásokkal Brüsszel a bevándolókat segítsék. Annak érdekében, hogy minnél többen támogassák a kezdeményzést országjárás kezdődik.

ÉVOSZ: javaslatokkal segítenék a hazai lakáspiac további bővítését

2019.03.05.
El kell készíteni a beruházási projektek megvalósítását szolgáló hazai termékek katalógusát – olvasható az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által kiadott, Az építési ágazat 2019. évi súlyponti problémái, javaslatok ezek megoldásához című dokumentumban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?