Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

Továbbra is Európa élmezőnyében a magyar gazdaság

2020.02.14. | Tündi

Igazán örömteli hír érkezett: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság Európa élmezőnyében van, teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el, meghaladva a kormány és a Pénzügyminisztérium (PM) …

Tovább
Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

Tovább
Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

Tovább

Már most érzi Budapest a kínaiak hiányát

2020.01.29.
Tavaly január és november között a kínai turisták a teljes vendégforgalom 5-6 százalékát adták. Eddig nagyjából 300 turista mondta le az útját, ami 20 százalékos kiesést jelent.
Címkék: Kína, turizmus

Varga Mihály: történelmi szintre javult Magyarország megítélése

2020.01.29.
Ragnar Volarus
Eredményesen zárta Magyarország a magas kamatozású dollárkötvények visszavásárlását, a tranzakcióval a következő években több mint 42 milliárd forint kamatmegtakarítást ér el az állam - nyilatkozta Varga Mihály.

350 millió forintos büntetés a Magyar Telekomnak

2020.01.28.
A telefontársaságot a fogyasztók megtévesztése miatt büntette meg a Gazdasági Versenyhivatal, de nem kell befizetniük a teljes összeget, ha kompenzálják a fogyasztóikat.

Kétszer annyi autót igényeltek a nagycsaládosok, mint várták

2020.01.28.
Az előzetes várakozásokhoz képest kétszer annyian igényeltek személygépkocsit a nagycsaládosok autóvásárlási programjában – mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke.

A kormány célja: lakáshoz juttatni a fiatalokat

2020.01.23.
Varga Mihály a Mandinernek adott interjúban megerősítette, hogy a szigorúbb költségvetés híve, egyelőre az országnak nem érdeke az euró bevezetése, és arról is beszélt, hogy egyszerre osztja és vitatja a jegybankelnök megállapításait a lakáspiaci helyzetről.

12,5 milliárd kifizetetlen munkaóra

2020.01.23.
Az Oxfam becslése szerint a lányok és asszonyok világszerte ennyit dolgoznak ingyen vagy alulfizetetten – naponta. Ezzel 10,8 billió dollárnyi értéket teremtenek évente, ami a globális technológiai ipar termelésének háromszorosa.
Címkék: Davos, oxfam

Mennyi az annyi, avagy mennyit fizet a magyar a gázért európai viszonylatban?

2020.01.19.
Dorogi László
Gyakran csattan a balliberális hiszti a magyarországi gázárakon, sokan panaszkodnak arra, hogy a gázárak csökkenésével a gáz fűtőértéke is csökken. Így tulajdonképpen rosszabb minőségű szolgáltatásért kell kevesebbet fizetnünk - mondják.

Felpörgtek az autóeladások a hazai piacon

2020.01.18.
Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szerint véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások ugyanis a válság előtti szinthez közelítenek.

Anyád

2020.01.14.
Meggyötörve ül velem szemben, üveges tekintettel bámul a semmibe, lassan csitul a felháborodás. Az utolsó körben utasították el HR vezetői pályázatát egy jól menő start-up cégnél "mert túl öreg és itt csupa fiatalok dolgoznak, kilógna. Nincs rá szükség”.

Már a januári fizetésünk is több lehet, ha időben nyilatkozunk az adókedvezményekről

2020.01.14.
Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket, pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?