Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

Már hat éve van TSZSZ

2019.11.22.
Hogy micsoda? A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ), amely 2013 nyarától, jogszabály által előírt keretek között működik. Létrehozásának célja az építőipari kintlévőségek, lánctartozások mérséklése, a peres eljárások számának csökkentése volt.

Török lehet a világ második legnagyobb utaztatási vállalata

2019.11.19.
Az Anex Tour török utaztatási cég tulajdonába kerülhet a szeptemberben csődbe ment Thomas Cook utazási iroda németországi érdekeltsége, amely olyan vállalatokat egyesített, mint az Öger Tours, a Bucher Reisen és a Neckermann.

Íme: nyolc általánossal bruttó 450 ezres alapfizetés

2019.11.17.
Kecskés István
Azért ez tényleg döbbenetes szám és ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy igaz is, hiszen az állami szektorról van szó.

Több mint százezren nem mentek el banki adategyeztetésre

2019.11.16.
Ragnar Volarus
Néhányan bizony kellemetlenségekkel számolhatnak mikor legközelebb használni szeretnék mondjuk bankkártyájukat. Ugyanis több mint százezer bankszámla-tulajdonos nem azonosította magát bankjánál.

Elbocsájtások lehetnek a Mercedesnél

2019.11.12.
Még a Daimler hivatalosan nem erősítette meg, de egy belsős e-mail és több német napilap értesülése szerint, elbocsájtást és munkabér-befagyasztást tervez a cég a Mercedesnél.

Ma utalják a nyugdíjkiegészítést és a nyugdíjprémiumot is

November 12-én, kedden – a rendszeres, havi nyugdíjakkal együtt – utalják a a tényleges inflációtól elmaradó nyugdíjemelés miatt szükséges kiegészítést és a gazdaság jó teljesítménye miatt járó nyugdíjprémiumot is.

Fókuszban a klímavédelem, kétmillió facsemetét ültetnek az állami erdőgazdaságok

2019.11.04.
Dorogi László
Nagyszabású Országfásítási Program indult el hétfőn. A most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkor használnak fel.
Címkék: klímaváltozás

Magyarországon is visszaigényelhető lesz a behajthatatlan követelések ÁFA-ja

2019.11.03.
Ragnar Volarus
Egy olasz precedens (Enzo di Maura 35 ezer eurós követelése), majd egy hasonló magyar eljárás alapozta meg, hogy a jövőben Magyarországon is visszaigényelhető lesz a behajthatatlan követelésekre korábban befizetett forgalmi adó.

Ingatlanpiac: egyre több kínai vásárol lakást Budapesten

2019.10.31.
Kálovics Tibor
Az OTP Ingatlanpont összeállításából kiderül, hogy Budapest egyes kerületeiben a 26 százalékot is eléri a külföldi ingatlanvásárlók aránya, a kínai vásárlók jelenléte pedig nemcsak a főváros, de országos szinten is kiemelkedő.
Címkék: lakáspiac

Nyomtatott formában is elérhető már a Magyar Állampapír Plusz

2019.10.29.
Ragnar Volarus
Fogynak a pozitív jelzők. Lassan nehéz lesz megtalálni a megfelelőt a Magyar Állampapír Pluszra.

Ezeket a cikkeket olvastad már?