Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

A Világbanknak tetszik a túlóratörvény, a magyar gazdaság újabb mutatóban nyomta le a románt

A Világbanknak tetszik a túlóratörvény, a magyar gazdaság újabb mutatóban nyomta le a románt

2019.10.24. | Ragnar Volarus

Egy helyezést javított Magyarország a Világbank Doing Business rangsorában. A felmérés az országokat üzleti környezetük minősége alapján rangsorolta.

Tovább
Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Tovább
Növekszik a GDP és az átlagbér is

Növekszik a GDP és az átlagbér is

Tovább

Chipsadó: 57 milliárd forintos pluszbevétele lehet az államnak

2019.01.19.
Idén várhatóan 57 milliárd forint pluszforrás érkezik az államkasszába a népegészségügyi termékadóból. A tervek szeirnt ezeket a pluszforrásokat egészségügyi fejlesztések megvalósítására fogják felhasználni. A termékadó januártól húsz százalékkal emelkedett, ráadásul azt kiterjesztették a gyümölcspárlatokra, a pálinkákra és a gyógynövényes italokra is.

Eladási rekordot döntött a BMW Magyarországon

2019.01.15.
A BMW Group rekordértékesítéssel zárta a 2018-as évet Magyarországon, 2017-hez képest 16 százalékkal több, összesen 3140 BMW-t adtak el, Miniből pedig 19 százalékkal többet, 267 darabot - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.
Címkék: autóeladások, BMW

Novemberben sem lassított az építőipar

2019.01.15.
Dorogi László
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb statisztikái szerint tavaly novemberben 27,3 százalékkal haladta meg az építőipari termelés az egy évvel korábbit.
Címkék: építőipar, KSH

Jelentős béremelésről döntött több áruházlánc

A túlóra keret módosítása helyett jelentős béremeléseket jelentett be az Auchan és a Spar, kiemelve a versenyképes fizetések és az alkalmazottak megbecsülésének jelentőségét. Az Aldinál pedig 30 órás munkahétről született megállapodás az alkalmazottakkal.

Visszahívás: Idegen anyagot találtak egy bébiételben

2019.01.13.
A Nébih tájékoztatása szerint pénteken érkezett közérdekű bejelentés alapján, egy vásárló műanyagra emlékeztető idegen anyagot talált az OVKO márkájú, körte almával hozzáadott cukor nélkül megnevezésű bébidesszertben. A cég a visszahívás mellett döntött.
Címkék: bébidesszert, Nébih

Több mint 10 000 magyar kezdett bele az ECDL-programba

2019.01.13.
Kálovics Tibor
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) beszámolójából kiderült, hogy 2018-ban több mint tízezer ember köztük közel 7500 diák kezdett bele az egységes, európai számítógép-használói jogosítvány megszerzésébe.

Az alapítók határozzák meg a családi vállalkozások jövőjét

2019.01.12.
Dorogi László
A TÁRKI felmérése alapján a magyarországi gazdálkodó szervezetek több mint nyolcvan százalékát a családi vállalkozások adják, de a tapasztalatok szerint csak azokból lesz sikeres nagyvállalat, amelyek jól menedzselik az utódlás kérdését.
Címkék: kkv

Négyezer tehergépjármű- és autóbuszvezető szerezhet ingyen jogosítványt

2019.01.12.
Dorogi László
A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években.

Ecuador Budapesten

2019.01.10.
Január 8-án ecuadori gazdasági és üzleti delegáció látogatott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarába. A két ország kapuszerepet tölthet be Dél-Amerika és Európa piacai között.
Címkék: BKIK, ecuador

Túlóratörvény: A cégek megfontolják a lehetőségeiket

A tiltakozó akciók ellenére, nincs pánik a nagyobb munkáltatóknál. Több cég az új jogszabály ellenére nem tervezik megemelni a dolgozók túlórakeretét. Ahol alkalmaznák az új törvényt, ott máris jelezték, hogy kizárólag a dolgozók kérésére fogják végrehajtani a keret emelését.
Címkék: Lidl, Tesco, túlóra

Ezeket a cikkeket olvastad már?