Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

A Világbanknak tetszik a túlóratörvény, a magyar gazdaság újabb mutatóban nyomta le a románt

A Világbanknak tetszik a túlóratörvény, a magyar gazdaság újabb mutatóban nyomta le a románt

2019.10.24. | Ragnar Volarus

Egy helyezést javított Magyarország a Világbank Doing Business rangsorában. A felmérés az országokat üzleti környezetük minősége alapján rangsorolta.

Tovább
Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Tovább
Növekszik a GDP és az átlagbér is

Növekszik a GDP és az átlagbér is

Tovább

Gazdaságvédelmi program készül

2019.02.04.
Varga Mihály pénzügyminiszter a közrádióban jelentette be, hogy a világgazdaság várható lassulása alól hazánk sem tudja kivonni magát, ezért új intézkedéseket terveznek hozni.

Versenyelőnyt jelent a Kamarai Bizalom a fővárosi vállalkozásoknak

2019.01.31.
Dorogi László
Februárban állítja ki első Kamarai Bizalom okleveleit a Budapestei Kerskedelmi és Iparkamara, a védjegy célja, hogy segítse a budapesti vállalkozások újabb piachoz jutását.

Már a metrómegállók híre is emelte az ingatlanárakat Káposztásmegyeren

2019.01.30.
Pintér M. Lajos
Még csak tervezik a 3-as metró meghosszabbítását, de az ingatlanpiac máris kedvezően reagált: emelkedni kezdtek a káposztásmegyeri ingatlanárak – hívta fel a figyelmet Balla Ákos ingatlanszakértő, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának tagja.

Rekordokat dönt a hazai lakáspiac

2019.01.29.
Lendületes növekedésről tanúskodnak a legfrissebb lakáspiaci adatok - derül ki az ingatlan.com legújabb felméréséből, amely a KSH legfrissebb hivatalos adataiból és a saját adatbázisa alapján értékelte a hazai lakáspiac helyzetét.
Címkék: KSH, lakásárak

Csúcsév lehetett 2018 a magyar gazdaságban

A magyar gazdaság számos lényeges mutatója kiemelkedő növekedést mutatott tavaly, azonban idén már lassuló bővüléssel lehet számolni a GDP és a bérek tekintetében is, a jegybank pedig kamatemelésre kényszerülhet.

Erősödhet Magyarország gazdasági kapcsolata Kolumbiával

2019.01.27.
Kálovics Tibor
Elsősorban a kávétermesztés révén erősödhetnek a magyar és kolumbiai gazdasági kapcsolatok - erről Duván Ocampo, Kolumbia budapesti követségének ügyvivője beszélt Nyíregyházán.

Változik az M0-ás nyugati szakaszának nyomvonala

2019.01.23.
Az nyugati szektor nyomvonal tervét, Varga Mihály pénzügyminiszter erősítette meg egy Facebook-bejegyzésben. Az új szakasz Esztergom felé épülne ki és tervek szerint, zsákszerűen venné körbe a fővárost az elkerülő út.

Pályaorientáció a Kamara segítségével

2019.01.22.
A Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak egy álmos hétfői reggelen izgalmas programot rendeztek: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében egy pályaorientációs és pályamegerősítési nap várt rájuk.
Címkék: BKIK, munkaerőpiac

Így védekezzünk a netes csalók ellen

2019.01.21.
A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől. A telekommunikációs cég most kampányt indított, a csaló e-mailek miatt pedig feljelentést tett a hatóságoknál.

Tovább csökkent az álláskeresők száma

2019.01.21.
A nyilvántartott álláskeresők száma 5 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában a 2018. decemberi zárónapon 241 900 álláskereső szerepelt, csaknem 13 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.

Ezeket a cikkeket olvastad már?