Blogolj!

Kiemelt bejegyzések

A Világbanknak tetszik a túlóratörvény, a magyar gazdaság újabb mutatóban nyomta le a románt

A Világbanknak tetszik a túlóratörvény, a magyar gazdaság újabb mutatóban nyomta le a románt

2019.10.24. | Ragnar Volarus

Egy helyezést javított Magyarország a Világbank Doing Business rangsorában. A felmérés az országokat üzleti környezetük minősége alapján rangsorolta.

Tovább
Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Minden várakozáson felüli az ipari termelés júliusi növekedése

Tovább
Növekszik a GDP és az átlagbér is

Növekszik a GDP és az átlagbér is

Tovább

Ideje volt elismerni a magyar gazdaság teljesítményét

2019.02.16.
Dorogi László
Varga Mihály szombaton tartott sajtótájékoztatóján leszögezte, ideje volt a magyar gazdaság régóta fennálló tendenciáit, eredményeit figyelembe venni és elfogadni a piac értékítéletét, ezt tette meg az S&P felminősítette az országot.

Felminősítés: a Standard & Poor`s elismerte Magyarország teljesítményét

A nemzetközi pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege Londonban bejelentette, hogy egy fokozattal „BBB/A-2”-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását az eddigi „BBB mínusz/A-3”-ról. Az új osztályzat kilátása stabil.

Komoly béremelésről döntött a Lidl

2019.02.14.
A Tesco és a Dunaferr után a Lidl is bejelentette, hogy megemeli a dolgozói fizetését. Az áruházlánc közleményében azt írja,  2019. március 1-jével átlagosan 15 százalékkal magasabb bért fog fizetni bolti és raktári dolgozóinak.
Címkék: béremelés, Lidl

Csökkentheti a hétszemélyes autók árát a kormányzati támogatás (videó)

2019.02.14.
Pintér M. Lajos
Komoly üzenetet és segítséget kaptak a nagycsaládosok a kormányzattól az autóvásárlási programmal – állítja a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke. Az autópiacon akár meg is duplázódhat a hétszemélyes autók eladási száma. A vevők máris érdeklődnek!

Kitűnő: 4,8 százalékkal bővült tavaly a GDP

2019.02.14.
Pintér M. Lajos
14 éves csúcsnak számít a tavalyi negyedik negyedéves 5 százalékos gazdasági növekedés.
Címkék: gazdaság, GDP, KSH

Uniós nyomásra törölték a Rubik-kocka védjegyoltalmát

2019.02.13.
Hosszú jogvitára tett pontot a Fővárosi Ítélőtábla az igazi hungarikumnak számító Rubik-kocka jövőjéről. A döntés értelmében, a jövőben bárki gyárthat Rubik-kockát. Korábban az EU Bírósága, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is ilyen döntést hozott, Rubik-kocka védjegyoltalmát törölték.
Címkék: Rubik-kocka, védjegy

Hatalmasat robbantott az építőipar 2018-ban

2019.02.13.
Dorogi László
Az építőipari termelés 22,3 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest, míg a múlt év decemberében az építőipari termelés volumene 17,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a novemberi 27,5 százalékos növekedés után.

A családtámogatási akcióterv felpörgeti a gazdaságot

2019.02.12.
Pintér M. Lajos
A közgazdász szerint az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel is erősíti.

Négy százalékkal több arany fogyott a tavalyi évben

2019.02.10.
Kálovics Tibor
Az Arany Világtanács legfrissebb adati szerint az arany keresete tavaly négy százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi adatokat. Ebben a Magyar Nemzeti Bank vásárlásának is szerepe van. 

Sokmilliárdos fejlesztések Ferihegyen

2019.02.05.
2024-re új terminál építését jelentették be, de már a következő két évben 6,5 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre, melyek elsősorban az utasok kényelmét és biztonságát szolgálják.

Ezeket a cikkeket olvastad már?