25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Készül az elektronikus fizetést ösztönző törvénycsomag

Kálovics Tibor

Gion Gábor a Világgazdaság üzleti reggelijén bejelentette, hogy ősszel pénzügyi digitalizációs törvénycsomag kerül a parlament elé, amely az elektronikus fizetés további térnyerését fogja segíteni.

Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a lap beszámolója szerint elárulta, hogy a lakosság nem érzékeli, hogy az állam évente 400 milliárd forintot költ el a közpénz kezelésére. Éppen ez a tendencia akadályozza meg az elektronikus fizetés elterjedését, mivel sokan abban a hitben vannak, hogy ennek a fizetési formának még mindig nagyon magasak a költségei. 

Gion Gábor úgy véli, hogy a járványhelyzet segítette a pénzügyi digitalizáció erősödését és ez a folyamat folytatódhat azzal, hogy az online pénztárgéppel rendelkező kereskedők számára kötelező lesz biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét. Az államtitkár elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium többek között a bankszövetség javaslatcsomagját is figyelembe véve állított össze egy banki javaslatcsomagot és a kormányzati ülésen is egyetértés volt abban, hogy ennek az elemeit milyen határidőkkel kívánják megvalósítani. A változások egy része a jelenlegi jogi környezetben megléphető, de jó részükhöz jogszabályalkotásra is szükség van. A PM emiatt ősszel digitálistörvény-csomagot terjeszt a parlament elé. Gion Gábor szerint meg kell cáfolni azt a percepciót, hogy a digitális fizetés drága, vagy legalábbis többe kerül, mint a készpénzhasználat és bizonyítani kell a lakosságnak, hogy ez a fizetési mód mennyivel több kényelmet és biztonságot nyújt. 

Címkék: fizetés
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/100179/pics/lead_800x600.jpg
fizetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?