25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

A magyar kormány szövetségesnek tekinti a fejlesztéseket végrehajtó vállalatokat

Kálovics Tibor

Szíjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország kormánya minden olyan vállalatot a szövetségesének tart, amely most hajt végre fejlesztéseket és beruházásokat annak érdekében, hogy megőrizze a munkahelyeit illetve újakat hozzon létre. 

FOtó: kaolhirek.hu

A külgazdasági és külügyminiszter erről a Bács-Kiskun megyei Foktőn beszélt ahol a  Pannon Növényolajgyártó Kft. növényolaj-finomító üzemének alapkőletételére került sor. Az új üzem 22 milliárd forintos beruházásból (közte 1,8 milliárd állami támogatásból) valósul meg. 

Szijártó Péter szerint a magyar gazdaság a magyar emberek munkájától és nem a nemzetközi hitelektől lett sikeres, a kormány pedig mindent megtesz a koronavírus elterjedése ellen, valamint a régi munkahelyek megtartása és az újak létrehozása érdekében.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart minden eddiginél fontosabb stratégiai ágazatként kell kezelni. Utóbbi ugyanis azon kevés ágazat egyike amely tudta tartani a növekedési ütemét, a termelés értéke a tavalyi esztendőben 10 százalékkal nőtt, és elérte a 3500 milliárd forintot. Ehhez képest az első félévben az élelmiszeripar újabb tíz százalékos növekedést produkált, ráadásul az ágazat 140 ezer embernek ad munkát. 

Magyarország a világ tíz legnyitottabb országa közé tartozik az export és a GDP arányát tekintve (86,5 százalék) vagyis a kivitel teljesítménye meghatározó a nemzetgazdaság egészének teljesítményét tekintve is - árulta el Szíjártó Péter. 

Az államtitkár fontos mérföldkőnek nevezte hazánk és az Egyesült Királyság gazdasági együttműködésében a Glencore újabb beruházást, hiszen a területről érkező vállalatok a hetedik legnagyobb beruházási közösséget alkotják ma Magyarországon, hazánk pedig az Egyesült Királyság tizenkét legjelentősebb partnere között szerepel. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/99852/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?