25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Az agrárminiszter szerint fontos a magyar gazdák védelme

Kálovics Tibor

Nagy István agrárminiszter az uniós mezőgazdasági miniszterek keddi informális ülésén Koblenzben úgy nyilatkozott, hogy a vírushelyzetben bizonyították a magyar gazdák, hogy biztosítani tudják a magyar emberek élelmiszerellátását.

Fotó: agrárszektor.hu

Az Agrárminisztérium közleményt adott ki a mai nap, amelyben beszámoltak arról, hogy az EU soros elnökségét ellátó Németország meghívására az uniós országok agrárminiszterei a koronavírus-járvány mezőgazdasági ágazatra gyakorolt hatásait vitatták meg egy informális ülésen. Nagy István kiemelte, hogy a vírus kirobbanását követő időszakban minden eddiginél fontosabbá vállt, hogy a lakosságot biztonságos élelmiszerrel lássák el. A válság időszakának legfontosabb tapasztalata, hogy az ágazat ellenállóképességét javítani kell.  

A tárcavezető szerint garantálni kell a gazdák jövedelembiztonságát, amelyben kúlcszerepe van az uniós területalapú támogatásoknak. A vidékfejlesztéseken keresztül megvalósuló beruházási támogatások prioritást élveznek majd a versenyképesség növelésében. A miniszter hangsúlyozta, hogy a szállítási láncok átmeneti megszakadása rávilágított, hogy z olcsón, nagy tömegben előállítható alapélelmiszer biztosítása mellett a helyi ellátási láncok megőrzése is kiemelt jelentőségű. Éppen emiatt kell a helyi termelés és ellátás fennmaradását a jövőben is, mivel ez hozzájárul az EU élelmiszerellátásának függetlenségéhez is. 

A közleményben olvasható, hogy a közös agrárpolitikára vonatkozó tárgyalások majd az új uniós költségvetés elfogadását követően a következő hónapokban léphetnek új szakaszba. Hazánk egy olyan szabályozás elfogadásában érdekelt, amely lehetővé teszi, hogy a gazdák hozzájussanak az őket megillető uniós támogatásokhoz. 

Címkék: agrárium
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/99613/pics/lead_800x600.jpg
agrárium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?