25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

A népességnövekedésben is érezteti hatását a falusi csok

Kálovics Tibor

A települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Vas megyei Horvátzsidányban úgy nyilatkozott, hogy a falusi családi otthonteremtési kedvezmény bevezetése után kilencszáz olyan településen indult újra a népesség növekedése, ahol korábban csökkent a lélekszám.

Gyopáros Alpár kiemelte, hogy a Magyar falu programot még 2018-ban hirdette meg a miniszterelnök. A program végrehajtása 2019-ben indult el és a megvalósítás sok helyen már befejeződött. A kormánybiztos hozzátette, hogy a program legfontosabb pillére egy mellékútfejlesztési program valamint egy életmódjavító intézkedéseket tartalmazó csomag, amelyre százmillió forintos összeghatárig pályázhattak a települések önkormányzatai. A falusi csok 2500 települést érint, a mellékutakat pedig 2500 kilométeren újítják meg a következő években. 

Ágh Péter a térség országgyűlési képviselője közölte, hogy Vas megye északi részébe 2 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a Magyar falu program keretében. A képviselő kiemelte, hogy a világjárvány okozta nehézségek ellenére is folyamatosan folyósították a kormányzati támogatást a településeknek, amelyek így nagy lehetőséget kaptak. 

Horvátzsidány polgármestere, Krizmanich István az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a község összességében százmillió forintnyi támogatást kapott. Ebből az összegből orvosi eszközöket szereltek be a helyi rendelőbe, két utcát aszfaltoztak le, de a temető ravatalozóját és a közösségi ház tetőszerkezetét is megújították. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/99201/pics/lead_800x600.jpg
Magyar Falu Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?