25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén

Elég elszomorító hírek érkeztek a hazai mézterméssel kapcsolatban: az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke szerint az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén, az átlag termés harmada vagy negyede lett csak az idei.

Bross Péter M1 aktuális csatornán számolt be a fejleményekről, ahol azt is hangsúlyozta hogy januárra nem lesz a magyar szabadpiacon eladó méz, és a rossz termés az árakban is látszik: a hárs- és az akácméz ára például az elmúlt hónapban 50 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest.

A szakember arról is szólt, hogy a méhészek várták a napraforgó virágzását, de az sem volt jó az ágazatnak, "mert nem volt nyár", a napraforgó pedig csak akkor termel nektárt, ha 25 Celsius-fok felett van a hőmérséklet. Mint mondta, a méhek átlagosan 2-3 hétig gyűjtenek nektárt a napraforgóról, idén viszont csak egy hétig tudtak.

Az elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy emellett idén is több száz méhész jelezte, hogy a napraforgó kinyílásával jelentős méhpusztulás tapasztalható a méhcsaládjaikban.

(Borító: ma7.sk)

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/98095/pics/lead_800x600.jpg
gazdaság,Magyarország,méhészet,méz,méztermelés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?