Blogolj!

Becsődölő vállalkozók, a kamara és a nyilvános wc - Zsabka most már nem törölné el a kötelező ötezret

A kormány a járvány közepette gazdaságvédelmi akciótervvel igyekszik menteni a menthetőt, segítve mind a vállalkozások és a magánszemélyek életét is. Joggal gondolhatnánk, hogy a különböző szakmai szervezetek, kamarák is hasonlóan cselekednek. 

Zsabka Zsolték azzal „segítenek”, hogy a kamarai regisztrációs díj befizetésétől, biztos ami biztos, nem tekintenek el

Például a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), amely állítólag a fővárosi vállalkozások képviseleti szervezete. Ők azzal „segítenek”, hogy - hiába számít most minden fillér a vállalkozóknak - a kamarai regisztrációs díj befizetésétől, biztos ami biztos, nem tekintenek el. A befizetési határidő március 31. volt. Most, miután már a befizetési határidőn túl vagyunk, ők nagy kegyesen - a Népszava információ szerint -  megfontolják, hogy ezt a határidőt kitolják (illetőleg a NAV-os beszedést elhalasztják). Nem eltekintenek az amúgy is sokat kritizált kötelező sarctól, csak a határidőt tolják ki. De ezt is csak megfontolják.

Persze ők azt állítják, nem kötelező a kamarai tagság, ám a cégeknek 2012 óta évente ötezer forintos regisztrációs díjat kell fizetniük. Ha nem fizetsz, akkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) köztartozásként behajthatja az összeget. Értem én. Nem kötelező, de mindenképpen elveszik.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) márciusi felmérése szerint a cégek 34 százaléka teljesen leállt a koronavírus-járvány következtében bejelentett kormányzati korlátozások miatt. A hazai cégek évente összesen 2-3 milliárd forint közötti összeget fizetnek be a kamaráknak, amik ebből élnek és üzemelnek. De mit csinálnak?

Az egyik új általános alelnök, Zsabka Zsolt  az elmúlt időszakban több - saját maga fényezésre létrehozott - fórumon azt hangoztatta, hogy jogos a vállalkozók kérdése: mit kapnak a pénzükért? Az ő válasza akkor éppen az volt: semmit, és szíve szerint ő, Zsabka, a BKIK üstököse, eltörölné a regisztrációs díjat, mert a kamara képtelen érdemi szolgáltatást adni. Most viszont, hogy már alelnök lett, isten őrizz, hogy mégis lemondjon erről a pénzről! Pálfordulás 2 hónap alatt...

Így indul tehát a márciusban megválasztott régi/új vezetőség regnálása. A BKIK elnöki székében gyorsabban cserélődnek mostanában a potentátok, mint egy nyilvános wc-ben a hasmenéses felhasználók, de Nagy Elek – aki évekkel korábban már vezette a BKIK-t, majd tavaly visszatért - most újabb négy évre megválasztatott. Én azt mondom, azért várjuk ki a végét!

És kíváncsian várjuk, hogy hétfőre éppen mit találnak ki a regisztrációs díjak szükségszerűsége kapcsán... Hogy aztán kedden annak ellenkezője mellett törjenek lándzsát...

Ön szerint mire költi a BKIK a vállalkozók 5000 forintos befizetését?

Szavazok
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/93484/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Nagy Elek,Vegyépszer,Zsabka Zsolt
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?