Blogolj!

Szigorít a Tesco, vásárlólimitet vezet be

Dorogi László

Csütörtöktől egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat az áruházak területén a koronavírus-járvány ideje alatt.

Fotó: trademagazin.hu

Az üzletláncnál több intézkedést is bevezettek a koronavírus-fertőzés miatt, amelyek célja természetesen az, hogy megóvják munkavállalóikat és vásárlóikat. A Tesco közleményében tudatta, csütörtöktől egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a két méter távolságot egymás között, magyarán nincs minden áruházra érvényes limit, ezt az áruház alapterületének mérete szabja meg.

Az alkalmazottak egy applikáció segítségével követik az áruházak bejáratánál, hányan mentek be vásárolni és hányan távoztak és "telítettség" esetén a vásárlóknak ugyanúgy az épületen kívül kell sorban állniuk, ahogy az a gyógyszertáraknál és a postáknál is történik a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése óta.

Fontos megjegyezni, hogy azokban az áruházakban, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, továbbá a 65 éven felüliek védelmében meghozott kijárási korlátozás a Tescónál is érvényben van: az idősebb korosztály tagjai csak 9 és 12 óra között vásárolhatnak.

A Tescónak - mint a legtöbb szupermarketnek - a koronavírus-fertőzés megjelenése óta jelentősen megnőtt a terhelése, ezért rövidítenie kellett nyitva tartását a munkavállalók védelmének érdekében.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/93073/pics/lead_800x600.jpg
áruház,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?