Blogolj!

Sokba került a túlárazott csirke

Dorogi László

Ahogy arra az operatív törzs is rendszeresen felhívja a figyelmet, a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt folyamatosan ellenőrzik az üzleteket, árusokat, nem tolnak-e rá jókora hasznot portékájukra kihasználva a pánikvásárlókat.

Fotó: Pixabay

Most éppen egy Lehel téri piacosra szabtak ki 300 ezer forintos bírságot, amiért az a csirkehúson próbált meg nyerészkedni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arról számolt be, hogy a közösségi oldalakon olyan fotók terjedtek, amelyek arról tanúskodtak, valahol bizony aranyárban mérik a pipihusit, ennek hatására a minisztérium és a fogyasztóvédelmi hatóságok munkatársai ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon egyaránt március közepén.

A vizsgálat során kiderült: valóban drágábban próbálták meg eladni a csirkehúst, mint az indokolt lett volna, ezért a szabályt sértő vállalkozóval szemben fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult, ennek végén érkezett meg a 300 ezer forintos csekk.

A minisztérium leszögezte, a fogyasztóvédelem február végétől kezdődően kiemelten vizsgálja, hogy a kereskedők nem használják-e ki a magasabb kereslet adta lehetőséget, nem élnek-e vissza a vásárlók járvány okozta aggodalmaival. Akadnak olyan árusok, amelyek pofátlanul magas áron igyekeznek értékesíteni a húst, volt már példa arra is, hogy akár a beszerzési ár duplájáért adnának túl az árun.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/93084/pics/lead_800x600.jpg
fogyasztás,fogyasztóvédelem,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?