Blogolj!

Védjük meg a magyar termékeket, védjük meg a magyar termelőket!

Dorogi László

Levélben fordult az agrárminiszter a meghatározó, élelmiszereket árusító kiskereskedelmi láncokhoz, amelyben együttműködésre kérte fel őket a magyar termékek forgalmazásával kapcsolatban.

Fotó: fejer.hu

Nagy István elismerését és köszönetét fejezte ki minden kereskedelemben dolgozónak az elmúlt hetekben nyújtott munkájáért, amellyel lehetővé tették hogy a magyar lakosság minden szükséges élelmiszerhez és áruhoz hozzájusson. Mint írta, a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú az élelmiszerláncok zavartalan működése, és a kereskedelmi szektor igen magas színvonalon állt helyt ebben a rendkívüli helyzetben.

A miniszter nyomatékosította, a koronavírus-járvány súlyos terheket ró a magyar gazdaságra és várhatóan valamennyi gazdasági szektornak számolnia kell a különböző mértékű károkkal, nem kivétel ez alól az agrárium és az élelmiszergazdaság sem. A járványügyi intézkedések miatt csökkennek az exportlehetőségek és változékonnyá vált a hazai fogyasztás dinamikája, ez veszélyezteti az ágazat szereplőinek tevékenységét és fennmaradásukat is.

Nagy István leszögezte, bár a kormány mindent megtesz a járvány által előidézett negatív gazdasági hatások kezeléséért, de ebben a munkában kiemelt szerepe van a közös társadalmi felelősségvállalásnak is, közösen kell tennünk azért, hogy csökkentsük a károk mértékét és lehetővé tegyük a gazdaság minél gyorsabb regenerálódását.

Éppen ezért a magyar mezőgazdasági termelők és élelmiszer-feldolgozók védelme, a hazai munkahelyek megőrzése érdekében arra kéri a honi élelmiszerláncokat, hogy a szolidaritás jegyében fonják szorosabbra együttműködésüket a hazai agrár- és élelmiszeripari beszállítókkal, ezzel is segítve a magyar lakosság minőségi magyar áruval történő ellátását.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/92759/pics/lead_800x600.jpg
agrárium,Agrárminisztérium,gazdaság,koronavírus,magyar termék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?