Blogolj!

600 kölcsönzött embert küldött el a SuzukiMég pénteken kapott egy e-mailt a kölcsönző cég vezetője közölte az esztergomi Suzukitól, hogy körülbelül 600 munkavállalóval kötött szerződést bontanak fel.

A hírt László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke is megerősítette. A szakszervezet nyílt levélben fordult a munkáltatókhoz, illetve a kormányhoz, melyben azt írták, hogy 

A munkaviszonyhoz kapcsolódóan a dolgozóknak biztosított munkásszállást hétfő reggelig mindenkinek el kell hagynia. A Vasas kéréssel fordult a két céghez, hogy egy világjárvány sújtotta időszakban ezek az emberek ne váljanak földönfutóvá, ne kerüljenek az utcára.

A Magyar Suzuki Zrt. még szerda délelőtt közölte, hogy a koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaik egészségének és biztonságának védelme érdekében a cég vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett dönt.

A szakszervezet azt szeretné, hogy ahhoz, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megoldódjanak, valamint a jövőben elkerüljük őket, szükségesek olyan intézkedések, melyeket a környező országokban már bevezettek, és amely szerint egy bizonyos időszakban az állam vállalja át az elbocsátani tervezett dolgozók fizetését. Emellett szükséges a hazánkban már bevezetett munkáltatói és munkavállalói adókedvezmények kiterjesztése más, immáron szintén közvetlenül érintett szektorokra.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/92155/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,szakszervezetek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?