Blogolj!

Parragh: szinte biztosra vehető, hogy a munkaerőpiac összeomlik

Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével készített interjút a hvg.hu a koronavírus várható gazdasági hatásairól. Szerinte hamarosan csak az élelmiszerboltok nyithatnak majd ki, és a katafizetés felfüggesztését a taxisokon kívül más szakmákra is kiterjesztik.

Satuféknek tűnik mindaz, ami most bekövetkezett, és beleálltunk a földbe.

- kommentálta a kormány intézkedéseit Parragh, aki szerint a kormány intézkedései teljesen rendben vannak, akaf köztük olyan, melyet a kamara is javasolt.

A KATA fizetésének mentességéről elmondta, hogy annak előnyeit nnem csak a taxisok élvezik, ezért arra számít, hogy a kormány másokra is kiterjeszti a mentességet

kamara elnöke hangsúlyozta, hogy több javaslatot is vittek a kormány elé, és mint mondta, biztos benne, hogy ebből még jó pár visszaköszön. Például javasolták, minimalizálják kell azokat a helyzeteket, amelyek lehetőséget adnak a személyes kapcsolatra. Ez azt jelentené, hogy csak azok az üzletek lehetnének nyitva, amelyek a hétköznapi létfenntartáshoz szükséges termékeket árulják. 

El kell fogadni, hogy 2-3 hónapig nincs mozi, nincs pláza, nincs gyorsétterem.

- fogalmazott.

Ezenkívül szeretnének még 
bérgaranciát, az álláskeresési járadék meghosszabbítását és a munkavállalók védelmét.

Parragh László a turizmussal kapcsolatban úgy gondolja, hogy legalább egy évig nem fog helyreállni. 

Beszélt arról is, hogy több mint 15 ezer vállalkozótól érkezett válasz arra a kérdőívre, amellyel a koronavírus gazdasági hatásaira kérdeztek rá, Az derült ki, hogy a megkérdezett cégek kétharmada nem számított erre a helyzetre és nem voltak felkészülve a válságra. Több százezres leépítés várható.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/92061/pics/lead_800x600.jpg
kata,koronavírus,Parragh László,turizmus,vállalkozás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?