Blogolj!

Több katonára számíthatunk az utcákon péntektől

Dorogi László

Nem kell megijedni, ez is a járványhelyzet következménye. A honvédség több létfontosságú szolgáltató cég irányítását veszi át.

Fotó: MTI

Szabó István, a honvédelmi tárca államtitkára kedden jelentette be, hogy Benkó Tibor honvédelmi miniszter vezetésével megkezdte tevékenységét az új típusú koronavírus miatt kihirdetett járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport. Ennek feladata lesz az, hogy biztosítsa azon szolgáltató- és gyártókapacitásokat, a közlekedési, az energetikai és a gyógyszeripari cégeket, amelyek működése létfontosságú a rendkívüli helyzetben.

Az akciócsoport 140 létfontosságú szolgáltató céget, valamint gyártókapacitást azonosított, ezek irányítását veszik át csütörtöktől a helyszínre települő honvédelmi törzsek, ha szükség van erre. Az irányítócsoport feladata lesz az átvett vállalatoknál, hogy koordinálja a munkát, valamint ellássa minden friss információval az operatív törzset a Honvédelmi Minisztériumon keresztül.

Benkő Tibor egyúttal azt is jelezte, péntek reggeltől több katonát lehet majd látni az utcákon országszerte, mind fogalmazott, az országot honvédelmi szempontból hét olyan járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelenhetnek, de első sorban azokban a városokban és településeken lesznek jelen, ahol katonai szervek, azaz helyőrségek találhatók.

Címkék: koronavírus
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/92002/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?