Blogolj!

Jelentős többletbevételt eredményezett a gazdaság fehérítése

A kormány gazdaságfehérítő intézkedései a csökkenő adókulcsok mellett is egyre több adóbevételt eredményeztek - mondta Izer Norbert.

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) országos évértékelő értekezletén az intézkedések közül kiemelte az online pénztárgépeket, a közúti áruszállítás ellenőrzésének online rendszerét, valamint az online számlázást. Mint mondta, bevezetésükkel 9 százalékra csökkent az adóelkerülés mértéke.

Magyarország az adócsökkentés éllovasa az Európai Unióban, a pénzügyi tárca célul tűzte ki, hogy ugyanezt az eredményt érje el az ország az adóadminisztráció mérséklésében is

- idézte az MTI az államtitkárt.

Izer Norbert hangsúlyozta azt is, hogy a digitalizáció egyre nagyobb segítséget jelent az adóegyszerűsítésben és a gazdaság fehérítésében.

Sors László államtitkár, a NAV vezetője értékelésében a többi között elmondta, hogy tavaly 184 ezer adóhatósági ellenőrzést végzett a NAV, ami nettó 232,5 milliárd forint adókülönbözetet és 269 milliárd forint bírságot eredményezett - írja az MTI.

Az idei terv szerint fokozottan ellenőrzik majd a foglalkoztatottak jogviszonyát és az áfabefizetéseket.

A kiemelt szektorok közé tartozik az építőipar, a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem, a vendéglátóipar, az e-kereskedelem, a gépjármű- és alkatrész-kereskedelem, valamint a jövedéki termékek.

(Borító: kormany.hu)

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/90410/pics/lead_800x600.jpg
adóbevallás,adóhivatal,gazdaság,Magyarország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?