Blogolj!

Sikertörténet: a magyar mangalica a 21. századi gasztronómia része

Pintér M. Lajos

Hatalmas eredmény, hogy az elmúlt harminc év erőfeszítéseinek köszönhetően a magyar mangalica eljutott a külföldi piacokra is.

Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

A mangalicatenyésztés nem csupán hagyományőrzés, hanem folyamatosan fejlődő, a 21. században is piacképes értékteremtés.

Ezt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára jelentette ki a 13. Budapesti Mangalica Fesztivál megnyitóján.

Feldman Zsolt szerint a tenyésztők kitartásának és elkötelezettségének köszönhető, hogy a mangalica jól felépített termékként a magyar állattenyésztés kibontakozását jelképezi. Az elmúlt 30 év erőfeszítéseinek köszönhetően a magyar mangalica eljutott a külföldi piacokra, és a 21. századi gasztronómia részévé vált – mondta az MTI híre szerint.

Elismerően szólt a tenyésztők szakértelméről: sokéves munkával rekonstruálták a száz éve kihalt fekete mangalicát, így idén új fajtával bővülhetett az őshonos magyar mezőgazdasági állatfajták listája. További támogatást ígért a tenyésztéshez, a mangalicatermékek népszerűsítéséhez, valamint a sertésállományt fenyegető betegségek kivédéséhez.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/90139/pics/lead_800x600.jpg
agrárium,állattenyésztés,élelmiszeripar,mezőgazdaság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?