Blogolj!

350 millió forintos büntetés a Magyar Telekomnak

A telefontársaságot a fogyasztók megtévesztése miatt büntette meg a Gazdasági Versenyhivatal, de nem kell befizetniük a teljes összeget, ha kompenzálják a fogyasztóikat.

Magyar Telekom a fogyasztóókat a "Most generáció" kampányban alkalmazott, maximális sebességű hálózatra utaló állításával tévesztette meg, ugyanis a GVH szerint a maximális sebesség kifejezéssel azt sugallták, hogy a fogyasztóknak a lehető legnagyobb sebességet biztosítják hálózaton, miközben azt valójában csak egy szűkebb előfizetői kör érhette el.

A GVH döntése során először alkalmazott lépcsős, feltételes bírság-meghatározást. Ennek lényege, hogy a vállalkozásnak nem kell megfizetnie az összeg kisebb vagy nagyobb részét, ha a megjelölt határidőig igazolja, hogy vállalásainak megfelelően kompenzálta a jogsértésben potenciálisan érintett előfizetőit.

A többlépcsős bírságolásnál a vállalkozásnak mindenképpen be kell fizetnie 100 millió forintot, de ha a fenti vállalások teljesítését idejében és megfelelően igazolja, akkor nem kell megfizetnie a bírság hátralévő részét.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/89630/pics/lead_800x600.jpg
gazdasági versenyhivatal,magyar telekom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?