Blogolj!

Állásunkkal is játszhatunk egy rosszul időzített Facebook poszttal


Az egyik legnagyobb álláskereső portál legfrissebb felmérése a munkavállalók munkahelyi szabadságát vizsgálta.

Van, ahol pontos irányelvek vannak, hogy a dolgozók mit posztolhatnak a közösségi médiában, van akiket egész munkájuk során kamerával figyelnek és vannak, akinek időközönként alkohol-szondát is meg kell fújniuk - derült ki a profession.hu reprezentatív felméréséből.

A válaszadók 41 százaléka akkor tart a munkahelyén szünetet mikor szeretne, de van, ahol szóvá teszik, ha ez túl hosszúra nyúlik. Egyes helyeken meg vannak szabva a munkaközi dohányzási, pihenési és étkezési pauzák ideje, van ahol a főnökök úgy gondolják, hogy a lényeg, hogy a munka el legyen végezve.

A felmérés komolyabban vizsgálta a munkavállalók internetezési szokásait. A céges számítógép használatát sok helyen korlátozzák, így a dolgozók egyötöde csak a munkával kapcsolatos feladatokra használhathatja, de van akinek még a céges levelezéseit is átnézik.

A közösségi médiára a válaszadók 6 százaléka egyáltalán nem posztolhat semmit, 16 százalékuknak pedig pontos irányelvek szabják meg, hogy mit tehetnek fel a közösségi médiába.

Érdekesség, hogy a magyar munkavállalók 22 százaléka saját magát cenzúrázza: „ugyan nem szól bele a munkahelyem, hogy mit posztolok, de azt érzem, jobb, ha a munkámról egyáltalán nem osztok meg tartalmat” – vélik.

100-ból 5 embernél fordult elő, hogy a főnökük problémásnak ítélt egy-egy posztot. Ezeket legtöbbször leszedetik az illetővel, de már rá példa, hogy valakinek az állásába került a meggondolatlan posztolás.

Címkék: internet, munkahely
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/87714/pics/lead_800x600.jpg
internet,munkahely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?