Blogolj!

Több mint százezren nem mentek el banki adategyeztetésre

Ragnar Volarus

Néhányan bizony kellemetlenségekkel számolhatnak mikor legközelebb használni szeretnék mondjuk bankkártyájukat. Ugyanis több mint százezer bankszámla-tulajdonos nem azonosította magát bankjánál. A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője pénteken azt mondta az M1-nek, hogy az aktív bankszámlák tulajdonosainak körülbelül egy százaléka, azaz mintegy 100-150 ezer ügyfél nem ment el adategyeztetésre az október 31-i határidő lejártáig.

Binder István szerint a bankok felkészültek voltak az adategyeztetésre, ügyfélszolgálataikat is megerősítették, az országos figyelemfelhívó kampány pedig elérte az ügyfeleket – a hírek szerint viszont nem mindet.

Azonban a határidő nem jogvesztő hatályú, azaz utólag is elvégezhető az azonosítás, de addig a kifizetéseket zárolják, mondta Binder. Hozzátette, hogy az adategyeztetési kötelezettség nemcsak a bankok, hanem a biztosítók és az önkéntes pénztárak ügyfeleire is vonatkozik – de csak azoknak kell adataikat egyeztetniük, akik 2017. június 26. előtt kötöttek pénzügyi szerződést, és akikről még nem szerezték be a hiányzó adatokat (mert például nem személyesen intézték ügyeiket bankfiókjukban).

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/86079/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?